Članek
Opel vivaro identiteto nadomešča z uporabnostjo
Objavljeno Aug 20, 2015

Sedem sopotnikov, po sili razmer pa tudi evropalete. Opel vivaro še bolj kot na prefinjenost stavi na uporabnost. Zapeljali smo ga in preizkusili, kaj zmore.

Zgodba o plodnem sodelovanju med Germani in Galci je znana, kombija z Oplovim znakom na nosu je mogoče v praktično identični podobi videti tudi z nameščenim Renaultovim diamantom. Pa še britanski Vauxhall za Otočane namešča svojega.

Vsaka znamka je po svoje pripomogla k velikemu uspehu prejšnje generacije renault traffica/opel vivara in to sodelovanje namerava nadaljevati tudi v prihodnje.

Novi vivaro ne zganja revolucije temveč predvsem izpopolnjuje uporabnost, s čimer bržkone ostaja ena glavnih izbir, če se potrebuje “delavca” pri hiši ali še raje podjetju. V izpeljanki 7+1 (L1H1) pride do izraza podaljšana kabina v primerjavi s predhodnikom, zaradi česar ima voznik več prostora, prostor za volanom je bolj naraven, zelo avtomobilski. Ročica menjalnika je blizu, merilniki in stikala 100-odstotno Renaultovi, vključno z odročno postavljeno tipko za odroševanje zadnjih stekel. Bližje je tipka, z vklopom katere prilagodimo delovanje nadzora nad zdrsom koles za bolj spolzke terene. Doplačljiva multimedijska naprava je prav spodobna. Iste smo navajeni že iz bolje založenih dacij.

Beri dalje...