Članek
Celotna Ljubljana sprejme zgolj 96 motorjev
Objavljeno Aug 30, 2015

Javnih parkirišč za motorje je v vsej Ljubljani toliko, kot je parkirnih mest za avtomobile v malo daljši ulici. Motoristi tako velikokrat kaznovani, ker prispevajo k manjši gneči, turiste na motorjih pa odvračajo oddaljena parkirna mesta.

Bralec pripoveduje: "Če je le mogoče, se v središče Ljubljane v službo pripeljem z motorjem in tako prispevam tudi k manjši prometni gneči. Zadnjič pa mi je ljubljanski redar na moj parkirani motor nalepil obvestilo zaradi napačnega parkiranja. Motor je bil resda na pločniku, a ta je bil zelo širok, zato ni motor nikogar oviral. Slučajno sem bil blizu, zato sem nemudoma pristopil in ga vprašal, kje pa naj sicer parkiram, da ne bom kradel mesta avtomobilom. Napotil me je na pol kilometra oddaljeno parkirišče, kjer da so tudi mesta za motorje. Si predstavljate, da bi moral kolesar prepešačiti čez celoten center do svojega parkiranega kolesa? Ljubljana je do motoristov očitno še zelo neprijazna."

Kazen, ki jo bo moral poravnati, je ista kot v primeru napačno parkiranega avtomobila, torej v polnem znesku 80 evrov.

"Povečane problematike glede parkiranja motorjev v zadnjem obdobju ne zaznavamo, saj so vozniki večinoma dobro seznanjeni z lokacijami parkirnih mest, ki so praviloma na obrobju strogega centra. Po naših izkušnjah največ prekrškov ugotavljamo ravno zaradi napačnega parkiranja motornih koles v območjih za pešce," odgovarja Roman Fortunat, vodja Mestnega redarstva pri ljubljanski mestni upravi.

Beri dalje...