Članek
BMW hvali Slovenijo, čeprav tovarne ne bo
Objavljeno Sep 01, 2015

Vodstvo nemškega giganta BMW ugotavlja, da Slovenija na vsaj dveh področjih presega velikost države. Znamka nima načrtov po tovarni v Sloveniji, bi pa organizirala srečanje, ki bi še razširilo dosedanje sodelovanje s slovenskimi dobavitelji. Teh težave na Kitajskem vsaj v primeru BMW ne bi smele preveč skrbeti.

Blejskega strateškega foruma se je udeležil tudi visoki predstavnik korporacije BMW Thomas Becker, ki je zadolžen za vladne in zunanje zadeve.

V pogovoru za STA je glede sodelovanja izpostavil, da je Slovenija je za njegovo podjetje "pomembna na vsaj dveh ravneh, ki presegajo njeno velikost. Iz Slovenije prihaja kar precej naših dobaviteljev, ki so zagotovo pomemben del dobavne verige BMW in pomemben ter stabilen faktor v tem smislu." 

"In drugič, za nas so zelo pomembne ambicije, ki jih v tej regiji Slovenija zasleduje v prihodnosti na področju trajnostne mobilnosti, ne le v smislu povečevanja tržnega deleža, ampak tudi pri povečevanju uporabe električnih avtomobilov. To je za nas zelo vzpodbudno," je dejal Becker.

Beri dalje...