Članek
Volvo dokazal superiornost pri varnosti
Objavljeno Sep 02, 2015

Najnovejši objavljeni testi oganizacije Euro NCAP so dali jasno vedeti, kateri je trenutno najbolj varen avtomobil pod soncem. Volvo XC90 briljiral v varnosti, še posebej pri aktivnem izogibanju nesreč. Blestela je tudi toyota avensis. Vseh pet zvezdic za audija Q7, forda S-maxa/galaxyja, VW tourana in renault kadjarja.

Volvo XC90 je prvi avtomobil po novih, zelo zaostrenih standardih organizacije Euro NCAP, ki je dosegel 100-odstotno raven na polju aktivne varnosti. To z drugimi besedami pomeni, da se je v velikem švedskem SUV-u, čigar tehnologijo bodo v prihodnjih nekaj letih povzeli tudi vsi ostali modeli znamke, zelo težko zaleteti. Če pa že trešči, so potniki odlično zavarovani. S tem dosežkom pri Volvu izpolnjujejo pred nekaj leti še sila drzne napovedi, da v njihovih avtomobilih do leta 2020 potniki ne bodo več umirali. Pri Euro NCAP izpostavljajo, da prav vse varnostne sisteme, ki jih trenutno preizkušajo na zahtevnem testu, XC90 ponuja serijsko!

XC90 je dobil tudi interni dvoboj z audijem Q7, še enim predstavnikom velikih suvov. Saj nemški velikan ni bil slab, a v varnosti se bo moral od volva še veliko naučiti. Denimo glede zelo učinkovitega sistema za samodejno prepoznavanje nevarnosti in zaviranje, ki pri švedu deluje vse do hitrosti 230 km/h, nesrečo pa je dokazano sposoben preprečiti še pri hitrosti 80 km/h. Pa glede sistema, ki preprečuje izsiljevanje v križiščih, ali tistega, ki v primeru zaznave, da je vozilo zletelo s ceste, pripravi vse potrebno za mehek pristanek potnikov vključno s spremenjeno geometrijo sedežev.

Beri dalje...