Članek
Avtocesta: 10 let so pričakovali, te dni je zares počila
Objavljeno Sep 05, 2015

Končno je počila tudi dilatacija na viaduktu Ravbarkomanda, ki pa zaradi trdoživosti sodi v anale. Precej več nevšečnosti pa se voznikom na poti po primorski avtocesti obeta prihodnji teden - prične se obsežna obnova na kar dveh odsekih avtoceste.

V minulih dneh je prišlo na viaduktu Ravbarkomanda na avtocesti Ljubljana - Postojna do poškodbe dilatacije na voznem pasu viadukta, zaradi česar je bil Dars zaradi varnosti več ur prisiljen omejiti promet zgolj na en pas. 

"Zaradi udarcev se je pod dilatacijo okrušil beton in dilatacija ni imela več opore ter se je zlomila. Dilatacijo so naši sodelavci v četrtek začasno sanirali. Da bo začasna sanacija vzdržala bodo, do ponedeljka, ko bo izvajalec opravil dokončno sanacijo, ponoči vzpostavljene zapore odstavnega in voznega pasu," so za Žurnal24 pojasnili na Darsu. 

Sanacija bo tako zaključena relativno hitro, nasprotno kot pred leti, ko so na viaduktu Podtabor na gorenjski avtocesti zaradi poškodovane dilatacije čakali na potrebni material iz tujine celo več mesecev, vozniki pa so se morali prek viaduktu ta čas voziti z močno zmanjšano hitrostjo. 

Pričenja se doba počasnejše vožnje po vsej državi

Precej več težav pa se voznikom v prihodnjih tednih napoveduje na odseku Logatec - Unec, kjer so se že pričela pripravljalna dela, ki bodo predvidoma trajala do 10. septembra. Dars namreč načrtuje obsežno obnovo nekaj več kot štirikilometrskega smernega vozišča proti Kopru in podpornih zidov med počivališčem Lom in Ivanjim Selom.

Beri dalje...