Članek
Kaj otroke moti pri starših med vožnjo
Objavljeno Sep 06, 2015

Kaj gre otrokom pri njihovih starših med vožnjo najbolj na živce? Preklinjanje prav gotovo, raziskava pa ugotavlja še veliko drugih zoprnih starševskih navad.

Starši imajo otroke velikokrat za zelo moteč dejavnik v avtu. Kaj pa o starših za volanom menijo otroci? Zelo zanimivo raziskavo so naredili pri Fordu, kjer so za spremembo o občutkih med vožnjo spraševali potnike na zadnji klopi. Kaj jih pri njihovih starših za volanom najbolj moti, s čim jim gredo najbolj na živce? 

Anketa, v kateri je sodelovalo 2000 otrok iz Francije, Italije, Španije in Velike Britanije, starih med 7 in 12 let, je razkrila, da gredo starši med vožnjo z avtomobilom na živce kar 66 odstotkom otrok. 

Petje staršev je najmanj priljubljeno v Veliki Britaniji, kjer ga je na prvo mesto med zoprnimi dejavnostmi uvrstilo 39 odstotkov otrok. Otroci v Franciji, ki je edina država, v kateri petje za volanom ne sodi med najhujše pregrehe, so bili kar dvakrat bolj občutljivi na zmerjanje drugih voznikov. 61 odstotkov otrok iz vseh sodelujočih evropskih držav je povedalo, da se starši jezijo za volanom in uporabljajo 'grde besede', to pa se najpogosteje dogaja francoskim staršem (74 odstotkov). Italija je edina svetla izjema, kjer živce izgublja manj kot polovica staršev (39 odstotkov).

Beri dalje...