Članek
Tesla X bo na cesti že septembra
Objavljeno Sep 06, 2015

Tesla X, prvi električni suv znamke in sploh eden prvih na svetu, bo prvim kupcem izročen že konec tega meseca. Znana tudi cena naslednjega "poceni" modela 3.

Elon Musk, ustanovitelj Tesle, je znova izkoristil Twitter, da je svetu razobčil nekaj vročih novic. Prva je, da je model X praktično nared za serijsko proizvodnjo, prvi kupci bodo ključe prejeli 29. septembra in sicer kar v tovarni Fremont. 

Gre še enkrat več za ključni model znamke, od katerega je odvisno, ali bodo uspeli nadaljevati dosedanjo uspešno pot in hkrati z njim pričeli tudi služiti. Znano je namreč, da vsak prodan model S ustvari več tisoč evrov izgube. Vseeno pa je model S v zadnjih letih naredil velik preboj pri uveljavljanju znamke električnih vozil, nizal je tudi nagrado za nagrado, s katerimi je pomagal nezaupanje strokovne javnosti in klientele spreminjati v navdušenje. 

Večina bo v rokah robotov

Model X je električni suv, čigar vstopna cena bo še nekoliko višja od vstopne cene za S. Izdelovali ga bodo na povsem novi liniji, na kateri je kar 542 robotov (na liniji za izdelavo S "le" 130). Na neki točki linije bo kar 15 robotov simultano obdelovalo avtomobil, je pojasnil Musk. 

Beri dalje...