Članek
Radarji prek radijskih valov še v zraku
Objavljeno Sep 09, 2015

Usoda obveščanja o radarskih kontrolah prek radijskih postaj še vedno ni znana. Radijske postaje so se le v manjši meri odzvale glede svojih načrtov. Praksa v tujini: ponekod policija veliko bolj dejavna pri obveščanju javnosti o merjenju hitrosti.

Pred mesecem dni smo na Žurnalu24 razkrili, da si nekateri v stroki zavarnost v prometu želijo končati s prakso, ko številne slovenske komercialne radijske postaje spodbujajo poslušalce, naj jim sporočajo mesta trenutnih meritev hitrosti policistov in redarjev. 

Na medresorskem sestanku, za katerega je bila povod izredno črna julijska statistika nesreč, so se tako dogovorili za zagon projekta Molk za življenje. Akcijo so prevzeli na agenciji za varnost v prometu (AVP), kjer so želeli spodbuditi radijske postaje k samocenzuri (ne bi šlo za prepoved obveščanja, kot so to povzemali nekateri), a so takoj naleteli na burne odzive med radijci. Tudi policija, sicer eden od deležnikov na medresorsrskem usklajevanju, je bila v svojih odzivih precej mlačna in je opozarjala na določene pozitivne vplive tovrstnega obveščanja.

Beri dalje...