Članek
Zaradi časovnega zamika TV gledamo "od začetka"
Objavljeno Sep 14, 2015

Funkcija časovni zamik pri ponudnikih IP televizije je postala ena najbolj priljubljenih pri uporabnikih, saj zamujene oddaje ali filmi praktično ne obstajajo več. Spremenjene navade gledalcev pa vplivajo tudi na spremljanje reklam.

Nekoč so bili videorekorderji, nato CD snemalniki, pa snemalniki s trdim diskom. Vsi so se uporabljali predvsem za časovno nastavljeno snemanje oddaj in filmov, ki jih v času predvajanja na sporedu gledalec ni utegnil pogledati. 

Od leta 2010, ko je tudi v Slovenijo prišla funkcija časovnega zamika, se zdi listanje po programih in vnašanje začetnih ter končnih časov snemanja le še slab spomin iz nekega drugega obdobja, saj je ob nadaljnjem razvoju te funkcije postalo spremljanje televizije liberalizirano, kot še nikoli, ponudniki programov pa še bolj pod pritiskom pri doziranju zanimivih vsebin. Ni več namreč izgovora, da bo gledalec spremljal tvoj program, če istočasno na ostalih ni nič bolj zanimivega. Z malce brskanja po zgodovini se vedno najde kaj dobrega. 

Beri dalje...