Članek
VW: Winterkorn odstopil!
Objavljeno Sep 23, 2015

Martin Winterkorn je zaradi škandala s prirejanjem porabe in izpustov odstopil z mesta generalnega direktorja največjega svetovnega proizvajalca vozil Volkswagen. Medtem tudi v Nemčiji prve tožbe, težave koncerna pa lahko slabo vplivajo tudi na slovenske dobavitelje. Postaja jasno, da morda niso prizadeti le dvolitrski dizli, temveč tudi ...

Martin Winterkorn je odstopil. Odločitev dosedanjega 68-letnega generalnega direktorja koncerna Volkswagen, ki zaposluje kar 600.000 ljudi, je postala znana po srečanje petčlanskega izvršnega sveta koncerna Volkswagen, na katerem je sodeloval tudi Winterkorn. 

"Šokiran sem nad dogodki zadnjih dni. Še posebej sem prizadet, da se je nekaj tako obsežnega lahko zgodilo v Skupini Volkswagen. Kot generalni direktor prevzemam odgovornost za nepravilnosti ... in sem zato zaprosil nadzorni svet, da prekinem svojo funkcijo pri Skupini Volkswagen. To počnem v interesu družbe, čeprav sam o nepravilnostih nisem bil seznanjen. Volkswagen potrebuje svež začetek, tudi glede vodenja," je med drugim v odstopnem pismu zapisal Winterkorn, ki se je zdel še pred nekaj dnevi eden najmočnejših mož v avto industriji, še posebej potem, ko je maja kot zmagovalec izšel iz spora z znamenitimFerdinandom Piëchom.

Pripravljeni so priti zadevi do dna

Beri dalje...