Članek
Golf, passat in tiguan potrjeni grešniki
Objavljeno Sep 28, 2015

V Volkswagnu so že najmanj od leta 2011 vedeli, da ga z uporabo spornega programa za zavajanje testov emisij "lomijo". VW ima do 7. oktobra čas za načrt za odpravo pomanjkljivosti, sicer lahko ne bo več smel prodajati avtov v Nemčiji. Seznam prizadetih modelov znamke Volkswagen.

Na plano prihajajo novi podatki glede afere Dieselgate, v katero se je zapletel koncern VW, potem ko je v modele z dizelskimi motorji vgrajeval programsko opremo, ki je sposobna preslepiti emisijske teste regulatorjev. 

Nedeljska izdaja časnika Bild am Sonntag je poročala, da so pri Boschu, ki je VW-ju dobavljal komponento za nadzor emisij, že leta 2007 jasno opozorili, da je ta namenjena kvečjemu za testno uporabo, saj bi s serijsko vgradnjo pri VW-ju kršili pravila.

Pri Boschu, enemu največjih svetovnih družb s področja razvoja in dobave sestavnih delov avtomobilski industriji, navajanja časnika sicer niso želeli potrditi, saj se sklicujejo na diskretnost pri svojem odnosu s strankami. So pa že prejšnji teden pri Boschu povedali, da so VW-ju res dobavljali komponente za meritev emisij pri vozilih, vendar pa je bila njihova konfiguracija "v celoti v rokah Volkswagna." 

Beri dalje...