Članek
Audi sporočil, kateri njegovi avti imajo lažnivo kodo
Objavljeno Sep 28, 2015

Iz Audija so sporočili, da ima sporno kodo za zavajanje testov na emisije vgrajenih 2,1 milijona njihovih vozil. Medtem organizacija T&E ugotavlja, da očitno nespodobno zavaja še več drugih znamk. Kriminalistična preiskava zoper Winterkorna.

Med 11 milijoni vozil iz grupacije VW, ki imajo programsko kodo pri dizelskem motorju tipa EA 189 prilagojeno tako, da so sposobne zavajati ameriške uradne laboratorijske teste na emisije, jih 2,1 milijona nosi Audijeve štiri kroge. Kot so sporočili predstavnike znamke, je bila ogromna večina od teh avtomobilov, čez dva milijona, prodanih v Evropi, le manjši del pa v ZDA in drugod po svetu. Gre za modele A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 in Q5, poroča Automotive News.

PREBERITE ŠE: 

Pri znamkah Škoda in Seat, kjer so sicer potrdili, da jih je škandal tudi zajel, še niso sporočili številk in modelov, medtem ko so pri znamki Volkswagen prek vikenda povedali, da imajo "okuženih" 5,1 milijona vozil prejšnjih generacij golfa, tiguana in passata. Novi avtomobili, ki ustrezajo euro 6 standardu, naj ne bi več vsebovali sporne kode, ki je del 2,0- in 1,6-litrskega TDI motorja.

Beri dalje...