Članek
Kmalu kaznovanje prehitrih pod Trojanami
Objavljeno Sep 30, 2015

Pod Trojanami je vse nared za začetek sektorskega merjenja hitrosti prehitrih voznikov. Dars namestil kamere in ostalo opremo, policija pa čaka na klic.

Pred nekaj dnevi so Darsovi delavci na portala nad avtocestnim odsekom med priključkoma Trojane in izvozom iz predora Podmilj v smeri Ljubljane namestili dodatni kameri, potrebni za delovanje sistema in celostni zajem vozil.

S tem so bili izpolnjeni vsi pogoji za začetek poskusnega obratovanja pilotnega projekta sektorskega merjenja hitrosti, saj je ostala oprema vključno z mrežno komunikacijo, strežnikom in potrebno programsko opremo že nekaj časa čakala pripravljena. 

Pripravljeni pa so očitno že tudi vozniki, saj je predvsem med avtomobili s slovenskimi tablicami občutiti, da v večji meri kot doslej spoštujejo hitrostne omejitve na odseku.

Večmesečna zamuda

Sprva so sicer predstavniki Darsa in policije napovedovali, da bo sistem deloval že sredi julija. Na policiji so na vprašanje Žurnala24 pred dnevi pojasnili, da je sistem po njihovem vedenju v fazi testiranja in da pričakujejo obvestilo Darsa, kdaj bo na podlagi verodostojnih meritev mogoče tudi kaznovati prehitre voznike, ki bodo nekajkilometrski odsek prevozili s povprečno hitrostjo nad 100 km/h. 

Beri dalje...