Članek
Fiat in drugi izkoriščajo težave Volkswagna
Objavljeno Oct 08, 2015

Fiat vsem, ki so pripravljeni zamenjati omadeževanega volkswagna, ponuja dodatne popuste. Cena rabljenih volkswagnov navzdol.

Težave nemškega koncerna Volkswagen, ki ga je prizadela afera s protizakonito prirejeno programsko opremo, želijo nekateri tekmeci s pridom izkoristiti.

Koncern FCA oziroma Fiat Chrysler je tako v Italiji pričel s shemo dodatnih popustov za vse, ki so pripravljeni rabljenega volkswagna zamenjati za novega fiata. V primeru nakupa pande so tako poleg vseh popustov pri Fiatu pripravljeni navreči še 500 evrov popusta. Pri modelu jeep grand cherokeeja na drugem koncu velikostnega spektra pa so se pripravljeni pogoditi še za dodatnih 1.500 evrov manj. 

Zgledu so takoj sledili še pri Fordu, tako je tamkajšnje italijansko zastopstvo takoj dovolilo prodajalcem dodatnih 750 evrov popusta za celotno modelno paleto.

Cene rabljenih padajo

Volkswagen pa ima težavo tudi pri rabljenih vozilih, potem ko so modeli te znamke tradicionalno zelo dobro držali ceno oziroma z leti izgubljali na vrednosti manj od večine konkurentov. Zadnji podatki iz ZDA, kjer je škandal najprej izbruhnil, kažejo, da je v treh tednih po razkritju afere Dieselgate v povprečju cena rabljenih dizelskih volkswagnov padla za 13 odstotkov v primerjavi z obdobjem prej, poroča CNBC. S tem se odraža tudi upad zaupanja pri kupcih. 

Beri dalje...