Članek
Voznik ni želel voziti kombija s spornim oglasom
Objavljeno Oct 17, 2015

V Nemčiji se je odvil zanimiv sodni proces, potem ko delavec ni želel več voziti kombija, na katerem je bil naslikan preveč vroč oglas z golo žensko.

Družba Kaffeegenuss Bovelett iz mesta Mönchengladbach je pred časom prišla na idejo, kako postati bolj opazna pri strankah. Svojavozila za razvoz kave in kavnih avtomatov je oblepila v podobe zanimivih 3D prizorov, kot je tisti, ko voznik sedi na vreči kave. 

A enemu od voznikov pa ni bilo niti najmanj všeč, da mora naokoli voziti kombi, ki daje podobo odprtih tovornih vrat, skozi katere se vidi izzivalno podobo golih ženskih nog, ležečih na kavi, poleg pa pripis "Zapeljivo slastna".  Ko mu je delodajalec čez nekaj dni na avtonamestil še rdeča platišča, je imel 49-letni voznik dovolj in s pojasnikom, da se v takšnem "zvodniškem vozilu" ne bo prevažal naokoli, odšel domov. Posledično mu je delodajalec dal odpoved. 

Delavec je zato vložil tožbo zaradi neupravičene odpovedi, v kateri je svojemu delodajalcu očital tudi spolno diskriminacijo, da je moral voziti tak avto, saj je sam homoseksualec.

Salomonska sodba

Beri dalje..