Članek
Z veliko nočjo med Koprom in Izolo le v eno smer
Objavljeno Oct 23, 2015

Obalna cesta med Koprom in Izolo, ki je po odprtju odseka avtoceste skozi predor Markovec drastično razbremenjena, naj bi spomladi postala enosmerna. Promet bi po njej potekal izmenično.

Znana so prizadevanja obalnih občin, da bi večkilometrski odsek obalne ceste ukinili, njeno traso tik ob morju pa uporabili za rekreacijske površine in turistično ponudbo. Ovira jih zakonodaja, ki zapoveduje alternativno pot avtocesti, po kateri se sme voziti le z vinjeto.

Po pisanju Primorskih novic pa sta župana Izole Igor Kolenc in KopraBoris Popović odločena, da bo odsek že na veliko noč oziroma 27. marca 2016 postala enosmeren. Načrt predvideva, da se bo cestazožala le še na tisti pas, ki je bližji pobočju Markovca. Po njem bi od polnoči do 12. ure promet potekal v smeri Koper - Izola, od 12. ure do polnoči pa v obratni smeri. 

Tako bi prilagodili prometni režim prometnim tokovom, izpraznjeni pas pa namenili rekreativcem na kolesih in drugih prevoznih sredstvih, ki si sedaj delijo s pešči pas med cesto in morjem, a zato prihaja do zelo nevarnih situacij.

Tistim avtomobilom brez vinjet, ki bi želeli v času zapore peljati v nasprotno smer, ostane povezava po lokalni cesti prek Markovca. 

Lokalna vinjeta še visoko v zraku

Beri dalje...