Članek
DAB radio v Sloveniji spet na začetku
Objavljeno Oct 28, 2015

Uvajanje digitalnega radijskega signala v Sloveniji bo spet moralo začeti znova, saj je bil postopek javnega razpisa za podelitev radijske frekvence ustavljen. Prejeli so sicer eno ponudbo.

Kot so na poizvedovanje Žurnala24 pojasnili pri Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS), so se prejšnji teden odločili ustaviti postopek javnega razpisa za podelitev radijske frekvence za omrežje prizemne digitalne radiodifuzije T-DAB+ (multipleks R1).

Razpis je bil objavljen na začetku julija, zaključil pa se je septembra, potem ko so ga pri Akos obljubljali že za lansko leto. 

AKOS pojasnjuje, da so v predpisanem roku prejeli le eno ponudbo za radijsko frekvenco in sicer se je zanjo zanimala RTV Slovenija. Pri pregledu ponudbe je agencija ugotovila, da ponudba "ni vsebinsko pravilna, saj ne ustreza zahtevam iz razpisne dokumentacije, zato jo je morala iz postopka izločiti. Postopek javnega razpisa za podelitev radijske frekvence za omrežje prizemne digitalne radiodifuzije T-DAB+ se zato ustavi."

Agencija namerava postopek javnega razpisa v kratkem ponoviti.

Slovenija na začetku

Beri dalje...