Članek
Kaj pa opravičilo?
Objavljeno May 22, 2015

Odprto pismo pravičniškim poslancem

Vsem, ki sedite v parlamentarni stavbi in ste se hoteli znebiti legitimno izvoljenega poslanca, pozdrav!

Dolgo je že, predolgo, kar je najvišji organ pravosodja, Ustavno sodišče, razveljavilo sodbo Patria. Celo najbolj zakrknjeni mediji, ki nasprotujejo obtožencem in ne zmorejo ne dobre, ne objektivne besede na to temo, so nam morali poročati, da so obtoženi nedolžni, ker tožilstvo ni dokazalo krivde in vsem sodnim instancam očitalo slabo sojenje. Šefu vseh sodniških šefov pa so celo očitali kršenje človekovih pravic! Obtoženci so nedolžni, dokler se jim ne dokaže nasprotnega, so ponovili najvišji sodniki. US sodišče je tako znova vzpostavilo osnovno pravilo pravičnega sojenja. Potrebno je dokazati, ne pa slediti namigom, ki imajo lahko drugod svojo težo, razen pri sojenju. V sodnih dvoranah pa so namigi pač nedopustni. US sodišče je bilo jasno. Tožilstvo naj kratko malo dokaže, kar se očita ali pa naj molči. Sodnik naj presodi ali je tožilstvo sposobno dokazati ali pa naj sodbo zavrže.

Tudi večina poslancev ste se vpisali v verigo preganjanja nedolžnih, ko ste s sumljivimi pravnimi mahinacijami in s prepotenco glasovalnega stroja, svojega kolega hoteli izbrisati, lustrirati, iz parlamenta. Požvižgali ste se na ljudstvo, Suverena, ki je vedoč koga in kako, legalno in legitimno izvolilo točno določenega človeka, Janeza Janšo, in mu tako izkazalo zaupanje, saj je bilo vsakemu, ki zna logično razmišljati jasno, da gre pri zadevi Patria za politični proces, vreden kakšnega Nagodetovega procesa, t.j. prototip insceniranih povojnih sodnih procesov v najboljši revolucionarni maniri.

Sebi enakega, na enak način in na istih volitvah izbranega poslanca, ste se – ad hoc večina – hoteli znebiti. Z glasovanjem ste mu »odvzeli mandat« in se postavili za razsodnika še preden se je končala sodna pot, predvsem pa ste si uzurpirali oblast, ki je nimate in vam ne pripada, t.j. oblast, da odločate, kdo sme biti poslanec in kdo ne. Oprostite, ampak v demokraciji je ta oblast pridržana Suverenu, t.j. nam volivcem. Vi pa ste v najboljši hitlerjansko-komunistični maniri sami odločili, kdo sme sedeti v »hramu demokracije« in kdo. Zato se še vedno sprašujem, kdo si mislite, da ste? Očitno je res nujno, da opustite kontinuitetne sheme razmišljanja in si pridobite demokratične.

Ker je ustavno sodišče postavilo vašo prepotenco že dolgo nazaj na svoje mesto in zaradi naše vpetosti v EU, ne morete brez posledic teptati logike demokracije in našega pravnega reda, je g. Janša, do danes ostal poslanec. Zdaj pa je, oh groza, še nedolžen povrh in vsak mora priznati, da je bil Patria montiran in političen proces. A zdaj volivci čakamo, da se vsi tisti, ki ste se postavili za razsodnika in pravičnika nad kolegom, tudi javno in slovesno opravičite, kajti naredili ste mu veliko krivico. Posebej od vseh tistih, ki imate tako radi v ustih »etična načela« in »visoke etične standarde« pričakujem, da boste sposobni izreči besedo »se opravičujem« in »nam je žal«.

Poprava krivice, ki ste jo storili v svoji politični preračunljivosti, ki jo podpirajo večinski, kontinuitetni mediji in novinarjem, je vaša dolžnost. Ker po mesecu dni še ni nobenega znaka, da bi se to zgodilo, Vam pišem, da vas spomnim, da ste dolžni to storiti. Zaradi pomiritve med ljudmi, ki so jih tako dolgo dražili s tožbo in sodbami, ki se je izkazala kot eno samo kršenje človekovih in državljanskih pravic, zaradi političnega prostora, kamor so nasprotniki Janeza Janše in SDS-a (pa naj še n-tič povem, da ne volim te stranke!) zasejali ne le antipatijo, temveč pravo sovraštvo do človeka, ki mu Slovenija toliko dolguje, kar je za demokracijo nedopustno, kajti demokracija izključuje revolucionarno sovraštvo in priznava vsem pravico do obstoja in pravico, da tekmuje za prva mesta v državi. Zaradi nas vseh in tudi zaradi vas, da se osvobodite vezi preteklosti, Vas spominjam, da ste se dolžni opravičiti.

Kako utopične so te moje misli, nakazuje vaša prepotentna koalicija pod vodstvom radikalne populistično levičarske ZL. Zdaj vlagate v proceduro, ali po hitrem postopku ali ne, ne vem, vaša navada pa je, da običajno hitite in izključujete javnost z izigravanjem poslovnika, zakon, ki bo onemogočal »pravnomočno obsojenim«, da kandidirajo. To pa v naših razmerah ni nič drugega kakor čisto komunistični zakon, ki izkazuje nezaupanje in strah do ljudstva (demofobija). Vi hočete že vnaprej določati kdo sme in kdo ne sme v parlament. Spet se dvigate nad državljana in volivca in pokroviteljsko, s pomočjo svojih trobil, dopovedujete, da le vi veste koga smemo mi voliti in seveda izvoliti. Da se ja ne bo spet zgodilo, da ljudje izvolimo nekoga, ki ga vi ne marate. Predlog zakona, ki ga s svojo 2/3 večino hočete dvigniti na raven ustavnega zakona, je komunistični, ker je zdaj že povsem očitno, da je v našem sodnem sistemu možno povsem nedolžnega človeka strpati v zapor, kadar hočeš, kakor hočeš, za kolikor časa hočeš. Vprašanje časa je le, kdaj se bo zgodil desant na neposlušno US. Potem boste popolnoma obvladali sodno vejo oblasti in bo kršenje človekovih in državljanskih pravic tako, kakor je bilo v bivšem sistemu.

Kljub vsemu. Dolžni ste se g. Janezu Janši opravičiti in vsem, ki so ga volili in nam, ki smo državljani in hočemo ohraniti demokracijo.

Sorodni Prispevki:

  • In vse bo tako, kot je bilo… Namreč, v Sloveniji smo priča čudni kafkovski karikaturi demokratično-tržnega družbenega sistema, kjer so sindikati dejansko nosilci družbene moči. Če odštejemo nekaj izjem, se sedanja sestava...
  • Rdeči gumb Verjetno te dni marsikdo slabo spi. Še najmanj Janez Janša, ker se vse, dokler ob obsodilni sodbi ne bi zares pristal za rešetkami, do česar...
  • Današnji poraz bo prinesel Janševo in našo zmago Janez Janša je obsojen. Še zdaleč ne dokončno, pa vendarle. Prva sodba je padla. Skoraj tristotisoč ljudi, ki so ga na zadnjih volitvah volili in...
  • Somrak (s)pravne države Prvostopenjska obsodba Janše, Krkoviča in Črnkoviča je morda dobra vsaj za nekaj. Upajmo namreč, da je po tem dogodku, ki jasno kaže na navideznost naše...

Človek si sam zaneti požar v skladišču (praznem) in potem prijavi škodo (70 novih rollsroyce-ov - iz izredne serije, en stane dva milijona tristo tisoč funtov) to mu priznajo, ... potem pa še pametuje " kakšni ljudje so na svetu ... da požigajo za brezveze ..." Oprostite gospod Andrej Marko, tole vaše pisanje je neokusna uporaba kritične misli in razuma v celoti - sintetiziranje mnenja ni papagajstvo. In prosim, da nehate z demonstracijo prodane misli in etike! Pojem legitimnosti ni čepica za vašo žarnico. Popravite se (zavoljo svobodnih ljudi, otrok), lep dan :)