Članek
Astropostavitve - pot do lastnega potenciala
Objavljeno Feb 17, 2015

Višji Jaz – Duša – Sonce v Astrološki karti

 

Vsaka energija, ki jo poznamo pod imeni Višji Jaz, Duša in Sonce ima svoje kvalitete, ki se lahko včasih dobro povezujejo - sodelujejo in ustvarjajo harmonični vidik življenja, lahko pa so pa disharmonične – zavirajo sodelovanje, in to lahko bremeni celotno življenje brez vidnih težav.

Sonce

V osebnem, vsakdanjem življenju Sonce kaže na našo odprtost navzven, na samozavest in na področje, kjer lahko žarimo. V osnovi to pomeni odnos do očeta, v nadaljevanju pa odnos do Boga. Da se lahko v življenju razvijamo, mora biti zato postavljen dober temelj in sicer dober odnos do očeta. Šele nato lahko sprejmemo sebe na način, da se samo-zavedamo in da postanemo samozavestni v vsakdanjem življenju. Razvoj Sonca v otroštvu se dogaja med 2 in 3 letom otroštva, ko otrok začne zaznavati sebe in okolje  ter zahteva, da je v središču pozornosti. Če takrat ne dobi prave pozornosti, njegovo Sonce ne dobi dovolj goriva, da bi se lahko ponotranjilo in brez težav začelo sijati navzven.
Seveda so povezave  z ostalimi planeti v astrološki karti pomembne predvsem za to, da se vidijo pogoji, v katerih se bo Sonce znašlo in na kakšen način se bo človek prisiljen razvijati in spoznavati sebe.

Ko človek spozna in  sprejme sebe, šele takrat se lahko začne njegova prava preobrazba in stremljenje k višjim kvalitetam Sonca, ki začnejo privabljati energije Duše ali Višjega Jaza v igro življenja. Dušo ali Višji Jaz zanimajo višji aspekti življenja, ki vključujejo večje ideje, ki pomagajo naravi, svetu, drugim ljudem.  Ideje, ki jih posameznik želi realizirati in z njimi prebuditi ter aktivirati dobre potenciale v drugih ljudeh ali opozoriti na skrite lepote v otrocih, živalih ali v naravi, ki jih ljudje v vsakdanji naglici pozabijo. Torej podporo naših višjih osebnih energij dobimo šele takrat, ko se izkopljemo iz svoje osebne majhnosti in nas ne vodi več egoizem, usmerjenost samo vase in izpolnjevanje svojih majhnih, nižjih želja (hrana, pijača, odnosi, preživetje), temveč se predamo ljubezni in želimo ustvariti nekaj več, nekaj za skupnost, za naše bodoče rodove, za svet in nas zanima sodelovanje v dobro.

 

Duša

Je izraz, ki ga ljudje v splošnem uporabljajo, da opišejo Višji Jaz – nekaj večjega, večnega.  V  energijskem svetu, ki je meni poznan, Duša predstavlja višje mentalne nivoje mentalnega – umskega telesa, ki se prenaša iz življenja v življenje, vendar nosi bremena misli in rane. Duša se torej spreminja;  prihaja se spreminjati v posamezna življenja in prihaja po posamezne izkušnje. Je ranljiva, lahko se jo “zapelje”, lahko jo na različne načine “ugrabijo” ali premamijo energijski svetovi, ki obljubljajo veliko za vsakdanje, materialno življenje (slava, čast, denar, občudovanje …).
Zato je zelo pomembno poslušati ne samo glas intuicije, ki je lahko glas različnih energij, temveč se zavedati sebe na višjih nivojih, zavedati se reakcij ob določenih idejah.
Če nam npr. glas Duše prišepne, da je mož naše prijateljice naša sorodna Duša, je ob tem vredno pregledati vse vidike naših reakcij, da se prepoznajo vse energije, ki so v to vpletene.
Če se nam npr. zazdi, da smo nosilci neskončno lepih energij, ki jih moramo preko vsakdanjega stika dajati ljudem, ki nas za to ne prosijo, niti ne želijo naše “pomoči”, je enako previdno potrebno raziskati vse vidike energij, ki nas v to vodijo.  Preko teh “nenaročenih” sporočil, lahko namreč s svojim vsiljevanjem razbijemo krhki način sprejemanja energij Svetlobe komu drugemu in za to postanemo še bolj povezani z energijskimi svetovi, ki se bojijo Svetlobe, je ne želijo na Svetu. Torej z vsiljenimi sporočili postanemo glas Teme na Svetu, ki zamegli naše videnje na način, da smo prepričani o svoji predanosti Svetlobi, Duši, vsemu lepemu na svetu. Poznate pregovor: “Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni”?

 

Tehnično je več plasti mentalnega telesa, ki sestavlja Dušo, zato postaja Duša čez številna življenja vse bolj prepletena z znanji, energijami in odtenki sodelovanj med Temo in Svetlobo. Če vas svet izziva ter vam daje preizkušnje, vi pa se želite vdati in se prepustiti najbolj lahki, udobni rešitvi, potem je moč Teme blizu. Zato je potrebno realno in nevtralno razmišljanje. Z znanjem širimo svoj koncept razmišljanja in z izkušnjami preverjamo koristnost teorije. Pri tem je vsak napuh, da smo že na zaključku svoje poti bolj breme kot korist in tudi znak prisotnosti energij Teme, ki hrani naš Ego, da ne razmišljamo naprej, da se postavimo na vrh piramide in vse gledamo od zgoraj navzdol. Obstaja tudi nevarnost, da zamenjamo določene energije za energije svoje Duše – da sledimo poti učitelja, ker je našemu egu všeč njegova Duša in njegove energije, pri tem pa popolnoma pozabimo na svoje vire energije. Vprašanja, ki so pomembna za nas:  "Po kaj smo prišli v to življenje iz vidika Duše? Kaj se želi naučiti sedaj?" Sigurno to, česar še ne zna J, zato si moramo slej ko prej priznati, česa ne poznamo, kaj je naša šibka točka in kaj se moramo ob tem zares naučiti. To je smisel in namen obstoja Duše v tem življenju. Če to vprašanje zapostavimo in  se posvetimo nižjim energijam delovanja, nas bodisi začnejo podpirati energije Teme in postanemo njihovi nosilci, ali pa Duša začne iskati način, da se to življenje zaključi, ker ni več odprtih vrat za učenje po Duši.  Pri tem je pomembno zavedanje, da za Dušo čas ne igra pomembne vloge, vseeno pa ji je mar, da v tem življenju naredimo kaj pametnega, če smo se že pojavili v tej materialni realnosti.

 

Višji Jaz

 

Je  naš najvišji del energije, ki se ne spušča aktivno v dualnost, se pa odzove vedno, kadar mi v sedanjosti odpremo vrata v energijah, da posije na nas, na naše dogodke in nas podpre pri vlogah, ki jih imamo v tej realnosti (če smo harmonizirani z najvišjo resnico, ki je v nas). Dobro je da vemo, da naš Višji Jaz ne pozna naglice in ne bo nikoli pritiskal na dogodke ter aktivno premikal energije.
Res pa je, da če smo mi tisti (od Sonca navzgor – glej besedilo na začetku), ki sprožimo željo in odpremo pot do njega, dobimo neskončne darove in blagoslove, saj se poleg Višjega Jaza usipajo blagoslovi številnih energij (angelov in vodnikov), ki nas podpirajo z idejami, pravimi ljudmi na pravih mestih ….  Takrat postane Življenje za nas uspešnica.

 

Zato so Astropostavitve najboljša možna pot do svojih energij in do svojega potenciala.