Članek
Odgovor Srečku Šorliju in ostalim na poziv k podpisu Aprilske deklaracije.
Objavljeno Apr 10, 2022

KDO SO SKRITI IGRALCI?

Pozdravljeni,

Srečko in vsi prejemniki tega sporočila.


 

V Za ljudstvo Slovenije  (v nadaljevanju ZLS) smo se veliko pogovarjali o sprejetju in podpisu predlagane deklaracije. Predsednica stranke v imenu kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance v naši stranki niti nimam pristojnosti (mandata) podpisovati takšnega dokumenta v njihovem imenu (sama ne kandidiram, s čemer ste vsi seznanjeni).

 

Dejstvo je, da jo vsi, ki smo na istem bregu, ki delujemo na zelo podobnih izhodiščih, med seboj ne potrebujemo. Deklaracija je dokument politične odločitve, usmeritve in  je sporočilno, jedrno namenjen ljudstvu. 

 

Mi v ZLS smo tak dokument, vsebinsko močen, namenjen ljudstvu, podpisali 13. marca 2022 na predvolilni konvenciji. Predhodno smo poskušali tudi, da bi takšen dokument podpisali vsi in oblikovali skupno listo zavedajoč se, da bi ta imela veliko večje možnosti predvsem z vidika večine, ki jo defacto potrebujemo. (Žal ste me ves čas ignorirali.)

 

Citiram:

 

"Zaveza kandidata/kandidatke za poslanca

Spodaj podpisani/a se s svojim podpisom in z vso svojo bitjo danes, 13. marca 2022 ponosno zavezujem, da bom z vso srčnostjo, neomajnostjo in predanostjo pri vsem svojem delu deloval/a v dobro ljudstva.

 

Moja zaveza ljudstvu pomeni:

1.     da bom neomajno zastopal/a in deloval/a za temeljne spremembe in ohranitev suverenosti: kar pomeni jasen NE kakršnimkoli mednarodnim pogodbam, ki jih ljudstvo na referendumu NI potrdilo (konkretno se nanaša na pretečo pogodbo s Svetovno zdravstveno organizacijo  - SZO)

2.     da bom s svojim delom branil/a našo svobodo: kar pomeni, da mora imeti ljudstvo Slovenije svobodne možnosti izbire izobraževanja in osebnega razvoja, zdravljenja, samooskrbe, kulturnega udejstvovanja in vsega, kar pomeni polnost in varnost življenja.

3.     da bo spoštovanje temeljnih človekovih pravic vodilo vsak moj korak, vsako mojo odločitev

 Naloga vseh nas in vsakega posameznika je delovati v dobro vseh. Temu bom v stranki Za ljudstvo Slovenije posvetil vse svoje delo, ves svoj napor. S častno, trdno prisego: v kolikor kljub trudu in pogajanjem ne bomo zmogli oblikovati in sodelovati v koaliciji, ki bo pripravljena na temeljne in nujno potrebne spremembe (vrnitev moči odločanja ljudstvu, sprememba volilne zakonodaje, možnost odpoklica funkcionarjev in poslancev ) bomo mandate vrnili.

Zakaj? Ker ne pristajamo na dosedanjo politično igro z davkoplačevalskim denarjem. Ker je vaš glas naša odgovornost. Ker je naša zaveza in prisega ljudstvu prisega za življenje, ki si ga vsi mi zaslužimo. Ker je to najmanj, kar si pošteno ljudstvo zasluži"

 ______________________________________________________________

Menimo tudi, da bi bil dodelan dokument s katerim se javno in jasno deklariramo vsi podpisani ljudstvu, da bomo delovali v duhu tega dokumenta vedno in povsod, lahko dobra namera.

 

Vsekakor je Preambula "Aprilske deklaracije" zelo všečna in se z njo strinjamo. Z našega stališča pa vsekakor potrebuje, še kar nekaj vsebine in tudi žara.

Brez novih, pravih  temeljev oziroma pravil, ki jih bo sprejelo ljudstvo, žal niso realno uresničljive. Zato mi nismo samo protikoronsko usmerjeni, ker je trenutna situacija plod 31 letne prevare. Predvsem potrebujemo najprej spremembo sistema volitev, vodenja in upravljanja skupnih zadev. Zato je zaveza naših kandidatov zelo jasna. Gremo postaviti sistem na trdne, poštene temelje, kar nismo storili leta 1991 (Ustava,…). V prevarantski sistem bomo vstopili samo pod pogojem, da bomo imeli možnost, da ga spremenimo.

 

Deklaracija je lahko verodostojna le, če vsi kandidati podpišejo zavezo in prisego. Pa še enkrat, ne en drugemu, ampak ljudstvu Slovenije.

 

Ker se zavedam svoje odgovornosti, bi v primeru podpisa te deklaracije, izdala kandidate na listi Za Ljudstvo Slovenije in ljudstvo Slovenije.

Sicer pa Srečko, če me spomin ne vara, si ti zavezo podpisal že pri ZOS-u in to tudi obelodanil vesoljni Sloveniji. Mar to pomeni, da ima tvoja dana beseda in podpis vnaprej določen rok trajanja (mesec ali dva)?  Vem, da pri nas v ZLS stvari ne morejo funkcionirati na takšen način, ker je dana beseda zavedna odločitev, ki velja!

 

Udejanjanje je vedno znova izziv. Za slehernega od nas, na vsakem koraku.

 

 

Lep pozdrav

Anica Bidar za ZLS