ALI SO SLOVENSKI ŽUPANI RES NEDOTAKLJIVI ?

Objavil/a Ani Bidar osebni blog, dne 2016-03-11 ob 18:20:08

V letu pred volitvami se vsakič po Sloveniji množično troši davkoplačevalski denar, tako je tudi pri nas. V občini Kozje se kitijo z avtobusnimi postajami, ki naj bi bile ponos kraju.

  kateri komentar, bi si izbral-a 

Namen projekta je bil: to je objavila OU Kozje.

- zagotoviti varno in učinkovito cestno infrastrukturo – avtobusna postajališča ob regionalnih cestah,

      "Mislim, da tukaj občina Kozje ni zagotovila  varno avtobusno postajališče. V primeru dežja so čakajoči z odprtimi dežniki  pod postajališčem. Zakaj? Streha jim ne da nobenega zavetja, klopca, ki je dolga 2.4 metra je v dežju mokra. Na samem postajališču se ponavadi gnete 4-5 avtomobilov, kjer v glavnem starši skupaj z otroki čakajo na avtobus. Ko se pripelje avtobus, pa seveda pride do zmešnjave, avtomobili se morajo umakniti, da lahko avtobus pobere otroke (v glavnem so to otroci), v prejšnjo avtobusno postajo je šlo trikrat več ljudi,  ", smotrno bi bilo, da bi bila postaja vsaj tako velika kot prejšnja.

   Moderna solarna razsvetljava je učinkovita zvečer, ko se občinska gospoda sprehaja. Zjutraj, ko bi pa zares potrebovali "LUČ"  je pa tema! Zgleda, da je za rajo "hitr dobr"   

ponos vreden cca 14 000€, po komadu 

-      izboljšati dostopnost območja,

       Tu si ga pa samo bog vedi, kaj naj bi to pomenilo! Mislim, da je dostopnost ista kot prej.

-      povečati uporabo javnega potniškega prometa.

      Ja res logično, s tem da so naredili manjše postaje!  Zakaj že? Prejšnja postaja, funkcionalna (Lesično) je         bila veliko bolj prostornejša, kot ta ogrizek. Čakajoči so bili vsaj na suhem. Ne vem kdo je tu nor?

Iz medijev:

Prišle pa so tudi pripombe, da so nadstrešnice premalo zaprte in ne zagotavljajo zadostnega zavetja pred dežjem. "Nadstrešnice niso bile niti mišljene za daljši postanek, zato so preproste in skromne, uporabnikov je izredno malo, zato je bilo treba biti racionalen, hkrati pa je vsakdo, ki pride na postajo, vremenu primerno oblečen.  Vir siol.net

Treba je biti racionalen, 14 100€ povprečno po eni postaji je pa res varčno, s tem denarjem bi lahhko kupili 80 kubikov gradbenega lesa (fosni, deske ...), za eno takšno postajo, ga je pa verjetno  en kubik več kot dovolj.    

   -  povečati prepoznavnost občine s krajinsko prepoznavnimi tipi čakališč.

Res so prepoznavne sploh po svoji nefunkcionalnosti, treba je še na veliko objavit ceno, ki smo jo plačali po komadu, pa se bo po celi Evropi govorilo o nas.

   - izboljšati kvaliteto življenja prebivalcev tega sicer manj razvitega območja.

  S tem postajami smo si pa res izboljšali kvaliteto življenja! 

V zadnjem času so zaradi vse večje uporabe osebnih avtomobilov uporabniki javnega prevoza predvsem šoloobvezni otroci in starejši ljudje, čas čakanja na avtobus pa se izredno zmanjšuje. Vse to je narekovalo, da mora biti sodobno postajališče skromno, (14 100 € res skromnovir: siol.net

Še dobro da so bili občinarji SKROMNI.

 - dolgoročno vplivati na razvoj in ohranjanje teh izrazito podeželjskih naselij v obmejnem pasu. 

Na razvoj se ne vpliva s tem, ko brez prave vizije trošiš denar, čeprav so delno to evropska sredstva, ljudje pa živijo v brezupu. Medtem, ko se eni resnično preseravate. Mislim, da je treba  gledati na vse ljudi, tudi na rajo.

Bivšega župana, častnega občana g.Kocmana, prav tako županje ge. Krajnčeve so polna usta o razvoju gospodarstva, razvoju občine, ni pa vizije in konkretnih idej. Obnavljajo se fasade, trgi, avtobusne, večnamenski domovi, to je vse v redu, samo s tem ljudje ne živimo bolje in to tudi kaj prida ne prispeva k razvoju občine. Občina naj si omisli takšne projekte, da prinašajo kapital - denar.

Vse projekte, papirologijo za EU sredstva, pa itak pripravljajo ustrezne agencije (firme), ki se jim za to plača! 

Če pogledamo sam en projekt "avtobusne postaje". 

OU Kozje bi se lahko z domačimi obrtniki dogovorila za izvedbo projekta, na takšen način se lahko razvija domače gospodarstvo, če so pa že izbrali določeno firmo za izvedbo tako bogatega posla, bi se pa lahko tudi dogovorili za kakšno donacijo občini.  

Osebno menim, da bi domači obrtniki lahko postavili zelo lepe postaje, ki bi se zares vključile v okolje. Predvsem pa menim, da bi bile veliko cenejše. ( kvalitetnih domačih obrtnikov v občini Kozje ne manjka )

Preverila sem pa tudi pri proizvajalcu klasičnih avtobusnih postaj (steklo, kovina, veliko funkcionalnejše) s postavitvijo stanejo cca, 3000€, če bi imeli takšne postaje čakajoči na avtobus ne bi bili vedno premočeni v  slabem vremenu.

V vednost vsem občanom, takšne naložbe, kot so avtobusne postaje se izvajajo v času pred volitvami za nabiranje glasov. To mojo domnevo mi je potrdil eden večjih izdelovalcev postaj v Sloveniji. Zdaj, ko je moratorij, kar se tiče volitev, za postaje praktično ni zanimanja pri županih. Pred volitvami smo imeli kar nekaj tovrstnih naložb, koliko so pa smotrne, pa razmislite pri sebi. 

V glavnem investicije, po mojem mnenju se niso izplačale, saj politični cilj ni bil dosežen.

Občina Kozje ni dobila poslanca!

Bivši župan v katerega je narod zaupal, nam je  v Lesičnem postavil krožišče, kateremu se smeji cela Slovenija (upravičeno?).

Res pa je to, da ga je naredil kot je obljubil. Samo kako?

Problem je menda že v sami dokumentaciji, ki na bi bila sporna, krožišče naj bi bilo postavljeno brez dovoljenja direkcije za ceste. Da pa so ga lahko postavili so pa bili, gospoda iz občine menda zelo domiselni.

Krožišče v Lesičnem naj bi bilo postavljeno preko vzdrževalnih del. V glavnem, ko sem klicala na direkcijo in omenila omenjeno krožišče sem mislila, da bo sogovornica umrla od smeha. Potrdila mi je mojo tezo, da se je pred volitvami zelo mudilo postaviti to krožišče, kakšno, pa precenite sami.

 

Občina Podčetrtek ima neprofesionalnega župana, občinska uprava je pol manjša. Zakaj imamo tako potratno OU?

Zakaj ima občina Kozje dva ravnatelja, na obeh šolah je malo več kot  200 otrok. Ravnatelja pri nas dobita podobno plačo, kot ravnatelj v Šmarju pri Jelšah, ki ima blizu 1000 otrok. Vsak ravnatelj  naj bi dobil tudi vsako letni dodatek k uspešnosti. 

Kako to vem? Pred leti sem bila v svetu staršev, ko smo imeli sestanek  sveta staršev je predsednica sveta staršev  pojasnila, da je telefonsko kontaktirala člane sveta, vsi starši naj bi bili za potrditev uspešnosti ravnateljice. Mene ni poklicala, kot je pojasnila ni imela moje telefonske, pa tudi moj glas naj nebi spremenil glasovanja. Čeprav zame to ni glasovanje.  Za takšne stvari je pa menda treba sklicati  sestanek, da vsak član obrazloži svoj glas, pa saj itak noben starš si ne bi upal glasovati proti, ker je na sestanku vedno prisotna ravnateljica. Sprašujem se čemu je sploh namenjen svet sraršev, če je vse naprej odločeno? Ne vem, ali je to demokratično?

Delno že dosegam svoj namen, ljudje si počasi odpirajo oči in širše gledajo na gospodarnost OU                

Vem, da bo še marsikatera pikra in mogoče tudi tožba s strani nedotakljivih padla name, pa tudi od tistih, ki niso pripravljeni sprejeti dejstev.

Sem pripravljena. Za pravico in poštenost gre!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
12
MIŠO
0
Feb 05, 2017
ZAKONSKO JE SPREJETO, DA SO NEDOTAKLJIVI. AL KAJ?
#12
Ani Bidar osebni blog
0
Jan 04, 2017
Našla sem en idilični posnetek postaj. Moram pa še omeniti, da luči ne svetijo tudi takrat, ko ni snega. https://www.youtube.com/watch?v=HrcfJC7boSo
#11
golf2
0
Mar 13, 2016
ka si ti nor, za to že dobiš novega golfa 7
#10
miro
0
Mar 12, 2016
V občini Kozje je res kaotično stanje, potrebovali bi res drzno osebo, ki si upa pomesti v občinski upravi, prav tako pa tudi po krajevnih skupnostih. Zakaj se mi kozjani ne gremo turizma, zakaj se ne gremo resnega gospodarstva.? Kaj ima Podčetrtek več kot mi? Kje je ves razvoj in napredek? Kocman je bil uspešen samo na jeziku! Z evroskimi sredstvi se hvalijo, kot da so dali iz svojega žepa. Če pa pogledamo globalno, se občine ponavljajo, kot papige, kako so vsi uspešni pri porabi eu sredstev. V kaj se pa vlagajo sredstva? V ljudi? Mislim, da ne. V večini gre za samopromocijo govedarjev. Vprašanje je več kot na mestu, do kdaj še?
Anica, čestitam vam za pogum, dovolj je in vas podpiram.
#9
Ani Bidar osebni blog
0
Mar 12, 2016
KOZJANKA, županstvo me niti pod razno ne zanima, ker imajo v občinski upravi stolčke prilepljene na zadnjo plat in se jih skoraj ne da odpustiti. Občina je potrebna temeljite reorganizacije, bolj ko se poglabljam v sam sistem vodenja in upravljanja, več nepravilnosti odkrivam in vse bolj se mi dozdeva, da je sam sistem močno podoben mafijski hobotnici. Imam občutek, da si samo eden drugemu ščitijo hrbet.

Anica Bidar za županjo, to sem razumela kot provokacijo. Prej, ko sem bila še privatnica so me sicer vabili za županjo na Gorenjskem (Kranj). Nimam takih ambicij. Dovolj mi je požrešnih, pokvarjenih, častihlepnih ljudi, ki gledajo samo na lastno korist. Meni bi bil npr. kot županji največji problem, da bi morala prenašati slinaste, hinavske in zahrbtne ljudi, ki za svojo korist poteptajo svoja prepričanja, in so pripravljeni svoj cilj doseči tudi preko trupel.

Ravno zaradi tega sem prišla živet v samoto, ljubim mir.
Mir se mi je zrušil, s kršenjem pravic, pa ne samo meni in mojim ..., pa ni stvar v tem, da se nebi znala vklopit v okolje v katerem živim. Temu, da se nas ogroža se ne mislim prilagoditi

Hočem samo živetu v miru na našem hribčku!!! Ne prenesem, da si eni gradijo kariero na plečih drugih. Mislim, da si vsi zaslužimo boljšo občinsko upravo, prijazno do občanov, da se zmanjšajo stroški, občutek dobivam, da so oni sami sebi v namen.

Lahko jih prosiš in jim kimaš, drugače moraš biti pa tiho.

NO, JAZ PAČ NE BOM VEČ TIHO!

Za pravico se bom borila do konca! In vsem, ki me podite nazaj na Gorenjsko, sporočam, jaz se počutim Kozjanko, tu je moj dom in tu BOM OSTALA!!! Vsak odkrit človek je vedno dobrodošel pri nas doma, na Osojniku (Lesično), se bo že našlo kaj za na mizo (kavica, deci vina...), pa čeprav sem Gorenjka.
#8
KOZJANKA
1
Mar 12, 2016
Ko bodo naslednje volitve, bo županja občine Kozje....ANIIICAAA BIIIIDAAAAR. Ona je ženska ki bo naredila red. Udarila z roko po mizi in...razporedila denar transparentno in pošteno!!!! Ona bo zmanjšala št. zaposlenih na občinski upravi. ANICA JE TISTA TA PRAVA! PODPRIMO ANICO!!!! ANICA ŽUPANJA!!!!
#7
sara
1
Mar 12, 2016
bravo!! Sam svoj mojster
Kocman si je nafilal žepe,županjo bomo ocenjevali po koncu mandata.Guček pa ni bil najboljša izbira JE SAMO NAPIHOVANJE.najdit moramo nekoga ki ne bo gledal samo samo svoje interese,ki bo pošten in ki bo delal za ljudi.kar nobeden od teh treh ni.treba je najdit ljudi ki bi delali za svoj kraj.spremljajte malo kaj se je dogajalo recimo ko je Kocman in ostali župani šel na ljubljanski grad.Kocman je pel zdravljico, župan misja se pa je dogovoril za denar ki je šel v Podčetrtek,pa še veliko takih primerov je ,za celo knjigu napisat.za aktualno županjo pa moramo spremljat kaj se dogaja in pravočasno ukrepat.LP.
#6
Ani Bidar osebni blog
0
Mar 12, 2016
Pišem resnico, potrjena dejstva, če je kršen zakon se to da preverit, pri zakonu ni tako, da moraš slišati obe strani. Ker zakon je samo eden!
#5
nategnjena
0
Mar 12, 2016
sponko, BUS postaje je lep primerek vrhunskega NATEGOVANJA.
Ja, ko so bile nove so bile , kar čedne. Kaj pa danes po dveh letih? Zbledele, nikakve še par let pa jih bo spet treba menat.
#4
sam svoj mojster
0
Mar 12, 2016
Enostaven izračun za eno postajo, da jo naredim jaz, tloris 320 x 150
LES m3 = 180€
KRITINA 5m2 = 50€
ŽLEBOVI IN OBROBE = 150€
4 PODSTAVKI ŽELEZNI= 80€
BARVA= 30€
DELO = 300€
SKUPAJ 790€
Izvedba bi bila iz masivnega lesa, ki bi se vlila z okolico.
Razsvetljava, taka kot je, solarna je pa res neporebna. Zvečer noben ne čaka na avtobus Do jutra se baterija izprazni, tako da je tema na postaji in v glavi tistega, ki je to zasnoval. Ja takole rečem, postaje so nas koštale 400 000€, delo so dobili tuji maherji, en tak prenapihnjen posel, pa ti ni treba več delat.

Glede župana sta pa dve opciji, možno je da se je fejst pogrel.
Druga možnost, kar težko verjamem, da je toliko butast, naiven, da mu ni nič padlo v žep, Tretje možnosti ni. Zgoraj sem podal realni izračun, lahko zaokrožimo na 1000€ po postaji. To pomeni 28 postaj = 28 000€. Kje je 372 000€ .
Noro je pa to, da smo šli podirati dobre postaje stare okrog 30 let. Lahko bi jih samo obnovili. Sprašujem se, kdo bi naredi hišo in jo po 30 letih podrl.

Investicije so bile nore pred volitvami, dobili smo županjo brez kakršnekoli vizije. Osebe, ki ne zna pogledati v oči. Osebe, ki je dobila podporo od Kocmana in tako zmagala na volitvah. Kocmanu se ni izšlo in zdaj prodaja meglo češ, da je je hotel v penzijo. Vprašanje je, če nebo hotel ponovno biti župan. V glavnem z novo županjo smo šli z osla na magrca, za tiste, ki ne razumete iz dežja pod kap! Meni se zdi predvsem škoda, da ni zmagal Guček.
#3
sara
0
Mar 12, 2016
te postaje so sramota za naš kraj in našo naravo,
župan naj vrne denar ki ga je dal v svoj žep na račun teh postaj.
#2
Sponko
2
Mar 12, 2016
BUS postaja je lep primerek vrhunskega oblikovanja.
Mi je všeč.
#1
Ani  Bidar osebni blog
Ani Bidar osebni blog
Objavil/a 2016-03-11 18:20:08 (Mar 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
REŠIMO SLOVENIJO NA PRAVI NAČIN!
PONIŽEVANJE SLOVENSKE VOJSKE!
Laži in podtikanja Blaža Babiča in moj odgovor
Ljudska veča ob drugi obletnici ustanovitve DEŽELE ŠTAJERSKE
Slovenskega naroda sin!
UPOKOJENCI, dovolj nam je vašega jamranja!
Pogovorni večer z Andrejem Šiškom in Ani Bidar
Je nova stranka DOM res za dom?
Heroji so umirali, izdajalci se tolčejo po prsih!
Zbiramo podpise za Andreja Šiška
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

Vsi oglasi tega uporabnika

na voljo ekološko kozje mleko!

Kategorija: Mleko in mlečni izdelki

Cena: 2.5 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj