Članek
Pomagajmo jim z majhno gesto
Objavljeno May 28, 2015

K prilagojenemu kombiniranemu vozilu za paraplegike lahko pomagamo vsi že s poslanim sporočilom in darovanim evrom. Lahko pa obiščete današnji dobrodelni koncert v Domžalah.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine bo v letu 2015 za prevoz svojih članic in članov kupilo novo prilagojeno kombinirano vozilo. Za varno vozilo s predelavo potrebujejo okoli 42 tisoč evrov. Opremiti ga je treba s klančino, zaradi transferja morajo biti ločeni sedeži, treba je dodati pripenjalce za učvrstitev vozička in varnostne pasove.

Danes koncert

Od prevoza s kombi vozili je v veliki meri odvisno izvajanje posebnih socialnih programov, največ prevozov pa koristijo para- in tetraplegiki, ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti. Sredstva za kombi bodo zbirali tudi s pomočjo dobrodelnega koncerta, ki bo danes ob 19. uri v Hali komunalnega centra v Domžalah. Koncert bo povezoval Denis Avdić, za kombi in njihovemu društvu v pomoč pa bodo nastopili Eva ČerneNuša DerendaNuška DraščekEva HrenKatrinasNavihankeGadiMladi GamsiOmar Naber inMarko Vozelj. Program bo popestril plesni par na vozičku Barbara Šamperl in Klemen Pirman