Članek
"Od kje denar za nogomet, če še za hrano nimam?"
Objavljeno Jul 05, 2015

David in Maja sta zdrava in pridna otroka, ki trpita zaradi hudo bolne matere in socialne stiske lastne družine. Njune želje so preproste, neizmerno bi bila vesela že skupnega izleta na bližnje kopališče.

“Moja dva otroka sta zlata otroka, ki imata želje kot vsi ostali vrstniki. Razlika pa je v tem, da jima teh želja ne zmorem izpolnit. Rada bi šla z mano na morje, kot to počnejo njuni sošolci. Želita si na bazen, pa ni težava le v dragi vstopnini. Bazen pomeni tudi kopalke, sončno kremo, rada bi jima kupila kakšen sok ali sladoled,”pripoveduje mati 12-letne deklice in osemletnega dečka, ki je zaradi bolezni izgubila službo in pristala na socialnem dnu.

Oblačila za novo šolsko leto

Zelo mlada je doživela infarkt, ki ji je pustil hude posledice, poleg tega ima težave tudi z revmo. Zaradi tega prejema nadomestilo za invalidnost, prejema tudi otroške doklade, njena otroka pa sta vključena v program botrstva pri Zvezi prijateljev mladine. Oče otrok ima sicer nizko plačo, a redno plačuje preživnino za hčerko, za sina bo odločeno v kratkem. Pravi, da je dovolj za najnujnejše, za plačilo položnic, za skromno hrano, a se zatakne ob dodatnih potrebah. “Veste kako hudo je, ko otrokoma ne morem nuditi normalnega življenja. Tako rada bi delala, želim si le zdravja in za otroke brezskrbno življenje,” razlaga.

Beri dalje...