Članek
Kronološko vsi iste starosti, biološko 30 let razlike
Objavljeno Jul 16, 2015

Znanstveniki si želijo, da bi upočasnili proces staranja in s tem zmanjšali tudi število bolezni, ki so v starosti pogostejše. Nekateri srečneži pa ne čakajo znanstvenikov, pri starosti 38-ih let izgledajo kot bi jih imeli 28. Brez lepotnih operacij.

Nekateri ljudje se zdijo večno mladi, drugi se starajo hitreje in so pri 38-ih letih videti kot 61-letniki.

Nova raziskava z Duke University potrjuje, kar nam govori že zdrava kmečka pamet, piše Focus. Naša kronološka starost tudi sodeč po raziskavi ne sovpada vedno z biloško starostjo. 

Preverjali celo delovanje ledvic  

V raziskavo so vključili tisoč oseb starih 38 let. Osebe so testirali glede na njihov fizični izgled in glede na zdravje, pri raziskavi so uporabili kar 18 biomarkerjev. Ugotavljali so denimo raven slabega holesterola v krvi, delovanje ledvic, krvni tlak, ugotavljali so stanje srčno-žilnega sistema in zdravje dlesni.

Njihove fotografije so posredovali študentom, ki so sodeč po videzu ugotavljali starost ljudi na fotografiji. Vsak, ki je ocenjeval starost prek fotografij, je ocenjeval starost iste osebe pri starosti 26, 32 in 38 let. Tudi biomarkerje so izmerili pri teh starostih.

Beri dalje...