Članek
Zanimivosti iz sveta erotike
Objavljeno Jul 19, 2015

Erotika je bila skozi zgodovino zelo različno pojmovana. Od orgij v antični Grčiji, do greha pri misijonarskem položaju v srednjem veku. Preberite nekaj zanimivosti iz njene zgodovine.

Sodeč po številnih umetninah, ki prikazujejo spolne odnose, v antični Grčiji erotika vsaj pri moških iz višjih slojev, ni imela omejitev. Zelo nazorno so slikali različne položaje, od klasičnegia misijonarskega položaja, do raznih akobacij.

Slikali so oralne odnose v vseh svojih različicah, in celo orgije. Stari Grki in tudi Rimljani so spolne akte brez sramu risali na stene hiš, na bronasta ogledala, svetilke, prte in tako dalje. Za tiste čase to ni bila pornografija, spolnost je bila prikazana brez sramu.

Falus kot talisman 

V starem Rimu so spolni odnos smatrali za nekaj božanskega, najstarejši zapis o rimljanskih banketih se pojavi v Petronijevem Satirikonu iz leta 66 našega štetja. O orgijah v rimskeh cesarstvu je pisal zelo podrobno, opisoval je kopeli, popivanja, prenajedanja in orgije. Glavna razlika med seksualnostjo antične Grčije in rimske kulture je bila ta, da je za Rimljane štel le seksualni užitek.

Beri dalje...