Članek
Trening za oba
Objavljeno Jul 28, 2015

Gre za kondicijsko vadbo, v kateri uživata tako pes kot skrbnik.

Mnogi si želijo psa, a si ga zaradi natrpanega urnika težko privoščijo. Če se za psa odločijo, pa želijo z njim preživeti ves prost čas, zato ga včasih zmanjka za druge stvari, tudi za telovadbo. Prav zato se veliko pasjih skrbnikov trudi da bi pse vključili v svoj vsakdan.

Eden od načinov, da zružimo gibanje z našim psom je novejša vadba, ki jo je inštruktorica Suzana Simenčič pomladi 2013 uvedla tudi v Sloveniji. Gre za vadbo Fit mit Hund ®, ki je po njenih besedah več kot vadbeni koncept: "Gre za življenjski stil, poklicno izbiro, to pa je tudi skupno ime za telovadbo s psom, ki se pojavlja v različnih oblikah."  

Vzdržljivost s krepilnimi vajami 

"Zdrav sprehod s psom, telovadba in tek s psom, krožna vadba HUNDSFIT ®, sproščanje s psom, pasji fitnes HundeBBP ® s specializiranimi vajami samo za psa. Torej za vsakogar nekaj, za manj fizično zmogljive vodnike in tudi za naprednejše," opisuje. V osnovi kombinirajo trening vzdržljivosti kot sta hoja ali tek, s krepilnimi vajami za telo, kot je trening moči za krepitev mišic celotnega telesa. Na začetku dajejo nekoliko več poudarka krepitvi hrbtnih mišic in sami stabilizaciji telesa. "S komunikacijskimi krepilnimi vajami nato povežemo gibanje vodnika in psa. Na začetnih treningih je pes manj vključen in zmeraj do te mere, da pri vadbi sproščeno in veselo sodeluje," pravi Suzana.

Beri dalje...