Članek
Laser, ki ne žge očesa
Objavljeno Aug 07, 2015

Tudi v Sloveniji imamo tretjo generacijo laserjev za korekcijo vida, ki so po besedah očesnega kirurga veliko uspešnejši in za 80 odstotkov manj invazivni kot stare metode.

Laserske operacije oči za izboljšanje vida poznamo že trideset let, trenutno imamo v Sloveniji tretjo generacijo laserja. Večina okulistov operacije sicer še vedno izvaja s prvo generacijo laserjev, po PRK metodi ali z drugo generacijo, po LASIK metodi. 

Zanimalo nas je, kakšne spremembe je vnesla nova SMILE metoda, zato smo se obrnili na oftalmologa in očesnega kirurga Boštjana Dreva. V njegovi ambulanti Vidim so pri nas edini, ki lahko operirajo po zadnji metodi, ki je po besedah Dreva najmanj invazivna, neboleča in ima najmanj možnosti za ponovitev dioptrije. Sam je pred prihodom novega laserja opravljal operacije na laserjih iz prve in druge generacije.

Sodeč po analizi ponavljanja dioptrije se je po štirih letih dioptrija ponovila manj kot enemu odstotku ljudi in še to le za četrtinko dioptrije. Pri prejšnji metodi se je dioptrija po dveh letih poslabšala šestim odstotkom.  

Beri dalje...