Članek
"Pasje borbe so dobro organizirane in razširjene"
Objavljeno Sep 09, 2015

Zgodba o znani pasjeborki iz Maribora jih je tako prizadela, da so se začeli aktivno boriti proti takšni vrsti mučenja živali. Njihove fotografije v galeriji so zgovorne ... Člani skupine Ustavimo pasje borbe bodo prišli tudi na Sejem za ljubitelje živali.

“Smo predstavniki skupine 'Ustavimo pasje borbe', ki se je na spletu pričela resnično odvijati pred slabim letom dni in v tolikem času dobila neverjetno število privržencev, podpornikov," pravi članicaDaša Verbovšek. Številka iz dneva v dan narašča, trenutno jih je že okoli devetnajst tisoč.

Najihova skupina se je začela spontano in je nastala iz ljubezni do njihovih štirinožnih prijateljev."Njeni začetki segajo približno leto dni nazaj, ko smo iz socialnih medijev slišali za zgodbo znane pasjeborke iz Maribora," pojasnjujejo. Zgodba jih je tako zelo prizadela, da niso mogli gledati stanja, ki se dogaja nedolžnim psom.

Odkrivali mrežo zločincev 

"Ko smo se poglobili v ozadje zgodbe, nas je to privedlo do številnih raziskav, ki so začele odkrivati mrežo zločincev, ljudi brez srca in tistih, ki v ospredje prinašajo samo finančno korist in denarni zaslužek," pravi Daša. Tega niso mogli več prenašati, zato so se odločili, da bodo začeli z ustanovitvijo skupine na socialnem omrežju Facebook.

Tako se je rodila skupina Ustavimo pasje borbe, ki je začela sunkovito, strmo naraščati in iz dneva v dan poskrbela z ato, da so se začeli skupaj združevati ljubitelji psov, ki jim je v osprednju en sam interes in sicer zaščita nedolžnih živali.

Beri dalje...