Članek
POGLED V OČI
Objavljeno Sep 13, 2014

Meni veliko pomeni, da lahko pogledam človeka v oči. Pogled v njegove oči mi veliko pove o njem. Ni pomembno le to, kakšne barve so oči, čeprav so ene nekomu bolj všeč, drugemu pa spet druge......pomembno je, kako se iz teh oči izžareva duša tega človeka. 

Žal pa je mnogo ljudi danes zastrtih s temnimi sončnimi očali, pa naj sije sonce ali pa ne. Celo po velikih nakupovalnih centrih se sprehajajo s temnimi sončnimi očali na nosu....ne vem, kako sploh kaj vidijo?!

Sprašujem se zakaj? A se bojijo pogleda drugih in jim je to kot neka zaščita, ali pa se bojijo, da bi jim drugi v očeh videli njihovo dušo? Morda skrivajo solze ki se svetijo v očeh, morda podpludbo, ki je nastala ob udarcu, morda iskre jeze, ker jih je nekdo razburil....??

Tistim, ki imajo oči odstrte se  vidijo iskrice radosti v očeh, spet drugim solze sreče, solze žalosti.....otožnost....utrujenost....Vse to in  še mnogo drugega vidimo lahko v očeh naših bližnjih in če smo pozorni na odraz v očeh se lahko v mnogih primerih izognemo nepravim besedam, dejanjem.....

A če so temna očala na očeh, kako naj potem vidimo, kaj se dogaja v tem človeku....kaj razmišlja!

Odstrimo torej svoje oči in odkrito poglejmo v oči ljudi, ki jih srečujemo......

Kako lepo je, ko se tvoje oči potopijo v oči ljubljene osebe in ti pogled pove veliko več, kot bi povedale besede....