Članek
Ali še poznamo dobra dela?
Objavljeno Jan 24, 2015

Mnogi izmed nas vsaj vsake toliko podvomijo, ali je sploh še kaj dobrega v ljudeh. Ko gledaš kaj vse piše v dnevnem časopisju, ko gledaš dnevna poročila, ko se v službi in družbi ves čas boriš z neko hudobijo....ja, takrat si res v mnogih dvomih.

A vedno je potrebno gledati tudi vse tisto kar je zastrto, kar ne sili tako v ospredje. Katerega je morda mnogo več od tistega kar vidimo, samo tako ne bode v oči. In kaj je to? Dobrota, dobra dela, prijaznost, solidarnost, sočutje.....ljubezen do bližnjega.

Mnogi si tudi rečejo, da le zakaj bi se še trudili, saj ni nihče hvaležen ob tem, ko jim naredijo nekaj dobrega. Pa je pravzaprav to res bistvo tega, da delamo dobro? Ja, res je prijetno, če ti je nekdo hvaležen ob tem, da si mu nekaj ustregel, nekaj podaril, ni pa prav, da delamo dobro le zato, ker bomo to dobili povrnjeno. Slej ko prej se dobro delo povrne pa na kak drug način. Ne sicer vedno od tistega, ki si mu  dobro delo storil , pač pa nekje, kjer sploh tega nisi pričakoval.

Priznam, tudi jaz sem dostikrat razočarana, ker v zameno za dobro delo ne dobim nič ali pa celo nož v hrbet. A ko to potem premislim, si rečem, da je pomembno le to, da jaz vem, da nisem bila nehvaležna, nesramna.....hudobna.

In tako potem popolnoma nepričakovano dobim 90% popust na blagajni v Merkurju, v vrtnariji ob nakupu dobim še veliko božično zvezdo za lepe praznike.....ko grem nekoga naročit k zdravniku, mi ponudijo brezplačno manikuro in ko sem zadnjič stala v vrsti na pošti in se odpre sosednje okence in stopim tako v sosednjo vrsto, ki pa se potem nikakor ne premakne, me preseneti prijazna žena v sosednji vrsti in mi, ko bi ona morala pristopiti k okencu, reče naj grem jaz, čeprav sem v sosednji vrsti, ker sem bila pred njo tam......

Ja, splača se delati dobro, verjeti v dobroto, vztrajati v njej.....pa ne zaradi tega ker bo povrnjena, pač pa zaradi naše mirne vesti in mirnega spanca!