Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Kolumna Damjana Tomšiča: Bolečina SDS

Bolečina SDS je zelo specifična, saj najbolj zareže v možgane takrat, ko si človek zaželi, da bi se država končno izvila iz rdečega blata in nesposobnosti, v kar je Slovenija zagazila. Zaenkrat za to bolečino ni zdravila.


Državna volilna komisija je na zadnjih državnozborskih volitvah preštela vse trpeče in teh je bilo natančno 219.415. Zakaj sem tako prepričan v to številko? Zato, ker je bilo volilno telo stranke SDS zelo zvesto in zanesljivo.

Prepričan sem, da so takrat na volitve šli vsi podporniki in člani SDS, če so le bili sposobni vstati iz postelje na dan volitev. Vendar bolečino SDS čuti vsak danj manj ljudi, je pa vse močnejša in vedno bolj kljuvajoča pri tistih, ki še vedno trpijo.


Dejstvo, da se kljub zmagi SDS na volitvah ni zgodil prevzem oblasti, je udarilo kot strela z jasnega. Potencialni koalicijski partnerji so se v dneh po volitvah preprosto obrnili proč. Zmagovalne pesmi so se polegle, tortice pojedle, telefon ni zazvonil, poslanci so se le posedli nazaj v svoje fotelje. Vlado in s tem prihodnost države pa so prevzeli stari novi obrazi, ki se jim že na daleč vidi, da so nesposobni, da so vodeni in da so programirani spet le največ za en mandat. Zvestemu volivcu SDS-a so se prižgalii alarmi. V dneh po volitvah se je vprašal, kaj se je zgodilo? Koga je volil? Ali je še na istem planetu kot ostali državljani Slovenije? Na plano je udarilo razočaranje.


Predsednik SDS Janša se je do nedavnega vedno lahko zanesel na trdno jedro podpornikov in članov stranke. Stali so mu za hrbtom v vseh bojih in bitkah, hodili protestirat pred sodišče, šli v procesiji proti zaporu na Dobu in vsako leto romali v Lepeno. Noč in dan so se zanj borili goreči anonimni in manj anonimni uporabniki spleta. Besedne bombe, blokade in razlit žolč so bili redno na sporedu na Twitterju in ostalih družbenih omrežjih.


Stalna bolečina pa pušča posledice. Razočaranje in nemoč razžirata dušo in voljo še tako gorečih podpornikov.

Glasni in neomajni ostajajo le še najbolj zasljepljeni in tisti, ki so našli in obdržali svoj prostor ob koritu javnih sredstev in koristi. Korito je majhno, ampak doseženih 24,96 % na volitvah zagotavlja stalen dotok javnega denarja in sladkih pomij. S tem denarjem se da nabaviti veliko porcij čevapčičev.

Komur ne dišijo čevapčiči in poceni pivo, že od zadnjih državnozborskih volitev išče alternativo SDS-u. Seveda še vedno z enim očesom spremlja besede in dejanja strankinih veljakov in upa, da jim končno zraste nekaj in postane SDS vsaj spodobna opozicija. No, to se kar ne zgodi. Prišle so še volitve v Evropski parlament, kolobocije znotraj EPP in na koncu še smrtni udarec zaupanju v stranko, to je odnos do ilegalnih migracij.

Grimsove besede so nekaj, glasovanja in stališča SDS poslancev tako v EU parlamentu kot v DZ pa čisto nekaj drugega.


Slovenija nikakor ne potrebuje še ene socialistične stranke, saj je že dovolj takih, ki z neznosno lahkostjo delijo javni denar, kot da ga še vedno tiskajo v Beogradu. Kupovanje naklonjenosti z nepremišljenimi in slabo odmerjenimi socialnimi ukrepi je kratkovidno dejanje, SDS pa se je na tem področju amatersko lotila konkurirati tako Levici kot stranki SD. Tudi s tem odmikom v levo je SDS izgubila veliko. Izgubila je zaupanje desno razmišljajočih volivcev, ki jim je zasebna lastnina svetinja. 


Obeti za rojstvo prave desnice v Sloveniji so lepi, prostor na desni se počasi, a zanesljivo sprošča, nepremakljiva gmota, ki je dušila vse okoli sebe, se topi. Naj bolečina mine čim prej!

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Savlov nateg
3
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
4
Jugoslavija -Kruta resnica o samoupravnem socializmu
5
Butalska Slatina?