Zdaj se predvaja
arrevija
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Državni sovražnik št.1? Johanca

Svet je objel korona virus. Pandemija, epidemija, za marsikoga je korona  virus poljub smrti. Države po vsem svetu se ubadajo z visoko smrtnostjo ob okužbi s tem virusom, s polnimi bolnišnicami. Zdravniki so izmučeni od težkega in odgovornega dela in marsikateri od njih se mora dobesedno odločiti, koga bo reševal in komu bo umiranje le olajšal. Svet je obstal, tudi Slovenija, za nekaj tednov vsaj. Ko tole pišem, pa ga počasi prebujajo. Odpirajo se te in one trgovine, storitve, gostinski lokali; virus pa še vedno ni pod nadzorom. Mutira, se spreminja, cepiva ni. Kolikor sledim, ga tudi zdravijo na več načinov. Skratka, virus je do neke mere omejen, ker se ljudje ne mešamo zaradi lockdown-a, ampak s popuščanjem teh omejitev menim, da bo porast okužb s korona virusom ponovno šel v nebo. Še vedno je izredno nalezljiv in o njem še vedno ne vemo skoraj nič.

Pritiski ljudi na vlado, ki pogrešajo te in one razvade so veliki in pri tem jim izdatno pomagajo osrednji, dominantni mediji in stranke v opoziciji, ki apriori zavračajo vse, kar vlada Janeza Janše stori, samo zato, ker je on tako rekel.

Ni pomembno, kaj in kako dela, kaj reče, oni so proti, mediji pa se namesto poročanja  v času pandemije gredo medijsko vojno in izredno brutalen levi politični aktivizem  proti vladi, ki jo vodi Janša.

Ali delajo slabo? Ne. Sestavili so vlado v času pandemije, od takrat delajo 24/7, sprejemajo pomembne in dobre odločitve za ljudi, njihovo varnost pa tudi blagostanje. Razumljivo je, da delajo tudi napake, a te so, kar se mene tiče, minorne.  To, kar povedo mediji in politični analitiki o delu vlade Janeza Janše povsem izgubi pomen in težo, kredibilnost, če želite. Zakaj?

Preprosto zato, ker do nobene prejšnje vlade niso bili tako zelo kritični ali jih ocenjevali tako strogo. Pa so počeli marsikaj, kar bi si kritike in pozive k odstopu zaslužilo. Niso pozivali in še vedno ne  pozivajo k odstopu, ko politiki ali funkcionarji leve politične opcije delajo napake, dajejo žaljive izjave ali se obnašajo neprimerno. Napišejo članek ali dva, v osrednjih poročilih morda kakšna minuta pozornosti in potem nič več. Pozabijo. Tako oni kot ljudje. Medtem za napake akterjev desne politične scene poslušamo televizijske prispevke v primetime ves teden in članki o njih sijejo iz vseh naslovnic tiska. 

Vse te stvari njihovemu poročanju jemljejo kredibilnost. Trenutek, ko je takšno hujskaško poročanje, novinarstvo postalo nevarno, je obdobje pandemije covid19. Vlada dela vse, kar je v njeni moči, da se Slovenija izogne scenariju Italije ali Španije, kjer mrtve odvažajo vojaški konvoji. Vladne omejitve gibanja zaradi omejevanja širjenja virusa mediji promovirajo kot Janševo uvajanje vojaške države, diktaturo in fašizem.

Ali je prošnja ostani doma, ostani živ, res fašizem? 

Seveda ni, saj ima večina držav po svetu podobne in strožje ukrepe, celo vojsko imajo na ulicah, policijske ure, kazni za kršenje pa so strožje in višje, celo zaporne kazni imajo, a o tem slovenski MSM ne pišejo. Za objektivno poročanje ni časa, ker morajo rovariti proti vladi. 

Vlada popušča pod pritiski zahtev po rahljanju ukrepov proti širjenju covid19 , hujskači protestov in njihovi simpatizerji imajo lahko delo saj se jim je v vojni proti zdravi pameti pridružila tudi večina novinarjev, medijev in NVO-jev tipa muki, ki so izdatno finančno podprti iz strani države in jim zaradi krize, pa tudi nove bolj racionalne vlade, grozi odklop od zaslužka za malo ali nič dela. Še tisto kar  naredijo, je proti državi in ljudem, ki plačujejo davke.

Če bo zaradi prehitrega popuščanja ukrepov sledil drugi val okužb s covid19, bo seveda ponovno kriv Janša, ker je ukrepe rahljal prehitro. Nič jim ne paše, nič ni dobro, denarno pomoč iz proti korona ukrepov aktualne vlade pa so vseeno pobasali.

Kdo je v tej zgodbi državni sovražnik št.1?

Zame vsi, ki zaradi tega in onega razloga Janše ne marajo, a so zaradi sovraštva ali zamere do njega tako omejeni, da ne znajo reči tole pa dobro dela. Seveda se v delu najdejo tudi napake, a delajo jih tudi drugi. Dela je še veliko, obljub za izpolniti tudi. Ljudje, volilci simpatizerji najbolj pričakujejo in želijo zaprte meje za ilegalce. Jaz dajem vladi čas, da vladajo vsaj sto dni preden bom povedala svoje mnenje, kar so pokazali do sedaj je vredu ni pa tisto kar bi jaz, nikoli ne bo tako kot bi si vsi želeli saj je politika nam navadnim ljudem velikokrat nerazumljiva, igra velikih besed, dejanj, kompromisov za zaprtimi vrati. 

Pustimo času čas in dajmo ljudem mir, da delajo in pokažejo, kaj znajo. Ocenili jih bomo na volitvah.

Slike članka
Zadnje objave
Pismo Slovencem
Kolumna Jirija Kočica: Memetska kultura je past za misel
Delni prevod teksta »Smrt interneta«
Kolumna Adolfa Hudnika: V lasti ne boš imel ničesar in srečen boš
V sodnih dvoranah ubijajo nedolžne?
Najbolj obiskano
1
Jugoslavija, 3.del:  »Industrijska revolucija« in obubožano kmetijstvo po socialistično.
2
Zločinski ideologi in vodje krvave revolucije na tleh Jugoslavije v besedi in sliki.  
3
Savlov nateg
4
Jugoslavija 1945-1980 RAJ NA ZEMLJI-za naivne- 1. del
5
Butalska Slatina?