Članek
Paketi gostovanja: NEOSERV
Objavljeno Feb 06, 2015

Pod blagovno znamko NEOSERV smo pripravili pet paketov gostovanja. Ker so potrebe spletnih uporabnikov različne, nekaterim bolj ugajajo osnovni paketi, medtem ko nekateri precej več prednosti vidijo v paketih, ki nudijo več. Pakete smo poimenovali po barvah.

BELI PAKET

Najbolj preprost med štirimi je beli paket, katerega značilnost je predvsem v tem, da ne podpira kreiranja podatkovnih baz. To pomeni, da spletnih strani, ki temeljijo na CMS sistemih WordPress, Joomla, Drupal ipd., na tem paketu ne morete gostovati. Enako velja tudi za sisteme spletnih trgovin, npr. Magento, OpenCart, Prestashop itd. V poštev torej pridejo preproste HTML strani. Glavna prednost takšnih strani je hitrost, saj se obiskovalcu prikažejo izredno hitro, kar pozitivno vpliva na uporabniško izkušnjo in uvrstitev v spletnih iskalnikih. Beli paket je primeren tudi za nekoga, ki si želi le elektronskih naslovov, vezanih na registrirano domeno.

Oglejte si več podrobnosti o belem paketu.

ORANŽNI PAKET

Marsikdo si želi postaviti zgolj eno spletno stran, vendar takšno, ki zahteva tudi kreiranje podatkovne baze. Pravimo, da gre za dinamično spletno stran, ki podatke zapisuje v bazo. Oranžni paket gostovanja je kot nalašč za takšne primere, saj omogoča postavitev ene dinamične spletne strani, npr. strani, postavljene na sistemu WordPress, Joomla ali Drupal. Prav tako je oranžni paket odličen za gostovanje preprostih spletnih trgovin, za večje pa priporočamo vsaj Zeleni paket.

Oglejte si več podrobnosti o oranžnem paketu.

ZELENI PAKET

V naši ponudbi spletnega gostovanja je zeleni paket najbolje prodajan, saj gre za osnovni paket, ki zadošča največjemu številu uporabnikov. Na njem lahko gostujete štiri domene, paket pa omogoča neomejeno prenosa podatkov, parkiranih domen, elektronskih računov in podatkovnih baz. Slednje pomeni, da boste brez težav namestili CMS, npr. WordPress, Drupal, Magento spletno trgovino, Prestashop itd. Preko nadzorne plošče cPanel boste lahko s pomočjo zbirke aplikacij Softaculous na povsem enostaven način namestili več kot 250 aplikacij – tudi prej omenjene.

Oglejte si več podrobnosti o zelenem paketu.

MODRI PAKET

Nekoliko bolj zahtevnim uporabnikom, ki jim štiri spletne strani ne zadostujejo, je namenjen modri paket. Nanj lahko vežete kar 8 domen, skupaj pa imate na voljo 20 GB spletnega prostora. Tudi pri nakupu modrega paketa vam pripada neomejeno prometa, parkiranih domen, FTP in elektronskih računov ter podatkovnih baz. Modri paket je odlična izbira za vse, ki želite gostovati zahtevnejše spletne strani oz. aplikacije, kot je npr. spletna trgovina Magento. Poudariti velja, da se vam avtomatsko redno izdelujejo varnostne kopije datotek in podatkovnih baz, kar pomeni, da v primeru napake lahko spletno stran povrnete v prejšnje stanje (npr. v stanje izpred enega dneva).

Oglejte si več podrobnosti o modrem paketu.

RDEČI PAKET

Za najbolj zahtevne spletne uporabnike ter srednja in velika podjetja pa bo kot nalašč rdeči paket. Pri tem paketu omejitev skorajda ni. Na strežniku namreč lahko gostujete neomejeno število domen, na voljo imate neomejeno prenosa podatkov, e-mail in FTP računov ter MySQL podatkovnih baz. Edina omejitev je strežniški prostor, in sicer vam pripada 30 GB. Rdeči paket je primeren za posameznika ali podjetje, ki potrebuje zelo veliko število spletnih strani, ali pa za nekoga, čigar spletna stran dosega izjemno velik obisk.

Oglejte si več podrobnosti o rdečem paketu.