Članek
Nova Ford Kuga. Najnovejši športni terenec pri Avtohiši Bizilj
Objavljeno Oct 11, 2013

Nova Ford Kuga. Najnovejši športni terenec.

S ponosom vam predstavljamo naše novo vozilo Ford Kuga, dovršenega športnega terenca, ki očara s svojo zmogljivostjo, izboljšavami in stilsko prenovo notranjosti ter zunanjosti. Nova Kuga ima odlične zmogljivosti in se lahko pohvali z najnovejšo tehnologijo, ki vam omogoča izpolnitev želje po terenski vožnji.

Inteligentni štirikolesni pogon se hitro prilagaja terenu in voznim pogojem, sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih "Active City Stop" sproži zavore pri nizki hitrosti, v primeru da pred sabo zazna drugo vozilo in nevarnost trka ter tako prepreči trčenje, Ford SYNC odčitava besedilna sporočila ter vam omogoča prostoročno upravljanje radia, telefona in ostalih avdio naprav. Zelo ponosni smo, da vam med prvimi lahko prestavimo inovativni sistem za prostoročno odpiranje prtljažnih vrat.Tudi ko imate polne roke, boste prtljažna vrata odprli brez težav, zadostuje že preprost pomik stopala pod odbijač in električna prtljažna vrata se bodo odprla oziroma zaprla.

Zahvaljujoč številnim inovativnim tehnologijam Kuga predstavlja nov mejnik v stilskem in tehnološkem napredku športnih terencev.

Panoramska streha, ki se odpre, daje občutek osvetljenosti in prostranosti

Kugina opcijska panoramska streha omogoča dostop dnevne svetlobe in se lahko odpre, kar potnikom ponuja odličen pogled na nebo in pokrajino. Strešno okno, ki je prevlečeno z atermično prevleko, zmanjšuje segrevanje notranjosti, vgrajen pa je tudi senčnik, s katerim lahko skoraj popolnoma preprečite dostop sončnim žarkom.

Individualna nastavitev temperature za voznika in sopotnika

Vaš sopotnik si želi prijetno toplo notranjost, vi pa imate raje malce hladnejšo. Rešitev? Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (DEATC). Ta omogoča individualno nastavitev temperature za voznika in sovoznika, pri čemer lahko razlika znaša največ 4 °C.

Prilagodite nočno osvetljavo, da ustreza vašemu razpoloženju

Z ambientalno osvetlitvijo lahko ponoči notranjost svojega avtomobila odenete v blag in prefinjen odtenek rdeče barve. Svetloba prihaja iz nadglavne konzole, nosilcev za kozarce, obrob kljuk na vratih in prostora za noge. Kot oprema za doplačilo je na voljo tudi nadzorni center za ambientalno osvetlitev, s katerim lahko izbirate med kar sedmimi barvami in različnimi jakostmi osvetlitve.

Enostavno prostoročno odpiranje in zapiranje električnih prtljažnih vrat, tudi ko imate polne roke

Prostoročno upravljanje električnih prtljažnih vrat je zelo priročno, ko imate polne roke. Enostavno položite stopalo pod zadnji odbijač in dvižna prtljažna vrata se bodo samodejno odprtla ali zaprla. Sistem se poslužuje dveh senzorjev pod zadnjim odbijačem, ki zaznata vaše stopalo, ko le-to prekine električno polje. Nato se signal odpošlje v vaše vozilo z ukazom za odpiranje ali zapiranje dvižnih prtljažnih vrat. Ta sistem deluje le, ko imate ob sebi obesek s ključem za prostoročni dostop.

Enostaven dostop in zagon vozila brez ključa

Fordov sistem za zagon vozila brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ko sedete v vozilo, ključa sploh ne boste potrebovali. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Več prostora za vašo prtljago

Kugin prtljažni prostor je sedaj prostornejši in fleksibilnejši, kar vam omogoča, da vanj spravite vse, kar potrebujete za športne pustolovščine ob koncu tedna, družinske počitnice ali za nakupovanja. S sedeži v pokončnem položaju ima prtljažni prostor za 20 % več prostora, s poklopljenimi sedeži pa lahko pridobimo še 200 litrov dodatnega prostora. Obstaja tudi mnogo priročnih odlagalnih mest v različnih predelih vozila, tako za odlaganje večjih steklenic, atlasa v A4 formatu ali dežnika, kot tudi za manjše stvari kot so očala, mobilnik in ključi.

Prostornino vašega prtljažnika prilagodite vašim potrebam

Prilagodljiva nakladalna površina zadaj se lahko nastavi v dva položaja, bodisi v nizki položaj na dno prtljažnika, s čimer se ustvari prostornejši prtljažnik,  ali v visoki položaj, da se oblikuje enakomerno poravnan tovorni prostor s spuščenimi zadnjimi sedeži.

Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

Kuga je opremljena s senzorji, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe in samodejnim žarometom naročijo, naj se prižgejo in tako poskrbijo za lažjo in varnejšo vožnjo v somraku. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež.

Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

Brisalci s senzorji za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo.

Električna poklopna zunanja ogledala

Ko je vozilo parkirano, se ogledala z električnim poklopom samodejno poklopijo in tako zmanjšajo možnost nastanka poškodb. V poklopljenem položaju ščitijo tudi modne integrirane smernike.

Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear odpravi potrebo po strganju

Le pritisnite na gumb in nevidni grelni elementi led ali sneg hitro stalijo, tako da ju ne bo treba odstranjevati vam.

Fordov sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Ford Easy Fuel

Zahvaljujoč temu sistemu je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Zvočni sistem Sony DAB in USB vhod

Ta najsodobnejši digitalni sistem, ki je na voljo kot oprema za doplačilo, predvaja kristalno čist zvok, hkrati pa prikaže tudi informacije o trenutno predvajani skladbi. Nekatere izvedenke izpišejo celo najnovejše naslove novic. Ta sistem vključuje tudi tehnologijo Bluetooth® z glasovnim upravljanjem* in priključek USB, ki omogoča priključitev naprav, ki ne vključujejo funkcij Bluetooth®. To pomeni, da lahko preko zvočnega sistema v vozilu Kuga svoje glasbene datoteke MP3 predvajate s spominskega ključka, iPoda ali drugega predvajalnika MP3.
* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc. in vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Več podatkov o Ford Kugi najdete tukaj

ali nas obiščite.

AVTOHIŠA BIZILJ
Ulica Jožeta Jame 12
1000 Ljubljana

SPREJEM VOZIL:

PON-PET: 7.00 - 17.00
SOBOTA: 9.00 - 12.00

PRODAJA VOZIL:

PON-PET: 8.00 - 17.00
SOBOTA: 9.00 - 12.00

Tel.: 01/583-73-00
Fax.: 01/583-73-19
e-pošta: info@bizilj.si


Vodja prodaje vozil:
Matej Kovačič
Tel.: 01/583-73-00
Tel.: 01/583-73-18
e-pošta: matej.kovacic@bizilj.si

Prodajalec vozil:
Matija Rode
Tel.: 01/583-73-00
Tel.: 01/583-73-17
Gsm.: 031/745-330
e-pošta: matija.rode@bizilj.si

Vodja servisa:
Simon Plevnik
Tel.: 01/583-73-00
Gsm.: 041/648-511
e-pošta: info@bizilj.si

simon.plevnik@bizilj.si

Cenitev škod:
Uroš Peternelj
Tel.: 01/583-73-00
Tel.: 01/583-73-14
e-pošta: uros.peternelj@bizilj.si

Prodaja nadomestnih delov:
Gregor Hribar
Tel.: 01/583-73-00
Tel.: 01/583-73-12
e-pošta: gregor.hribar@bizilj.si