Članek
Slovenci za loterijo namenimo več kot za knjige
Objavljeno May 18, 2015

Loterija je malodane vseslovenski hobi, igre na srečo igra namreč kar okoli 70 odstotkov polnoletnih Slovencev. Čeprav javno pravimo, da so nekoristno početje, pa za loto namenimo več kot za knjige ali pa obiske kina ...

Minuli konec tedna se je za mnoge končal z razočaranjem, eden izmed večjih dobitkov v igri na srečo Eurojackpot v višini 90 milijonov evrov je romal na Češko. Visok dobitek je k vplačilu premamil tudi posameznike, ki igre običajno ne igrajo ... V Sloveniji smo med 16 državami, ki prirejajo to igro, celo na četrtem mestu po vplačilih.

Slovenci sicer še zdaleč nismo med rekorderji po igranju iger na srečo, a zneski, ki jih letno vplačamo za loterijo niso nizki. Le lani smo v igre, ki jih vodi Loterija Slovenije, vplačali 102,5 milijona evrov oziroma v povprečju vsak po 50 evrov. Za primerjavo, v Združenih državah Amerike posameznik letno za loto nameni nekaj več kot 60 evrov.

Povprečno vplačilo je pri nas lani znašalo 8 evrov. Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenije pravi, da se je to sicer v zadnjih letih znižalo: "Recesija je vplivala tudi na področje iger na srečo: igralci sicer v igrah še vedno sodelujejo, vendar pa so njihovi vložki bolj premišljeni, racionalni."

beri dalje....