Članek
Nadzorni svet SDH sprejel ponudbo Cinvena: Telekom korak bližje prodaji
Objavljeno Jun 11, 2015

Nadzorniki SDH so ob skoraj treh urah seje sprejeli ponudbo britanskega naložbenega sklada Cinven. Telekom je tako korak bližje prodaji.

Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga so zaključili s sejo o prodaji 72,75-odstotnega deleža Telekoma. Nadzorniki so ponudbo sprejeli s štirimi glasovi za in dvema proti potrdili osnovno ponudbo britanskega naložbenega sklada Cinven, ne pa tudi včerajšnje dopolnjene ponudbe, ki jo je naložbeno podjetje spremenilo zaradi zamud v postopkih regulatorne odobritve Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji. O včerajšnji ponudbi nadzorni svet niti ni odločal, saj jo je zavrnila že uprava.

Predsednik uprave SDH Matej Pirc je povedal, da bodo Cinven obvestili, da dajejo soglasje za osnovno ponudbo, ne pa tudi za Cinvenovo ponudbo, ki so jo posredovali včeraj. Pirc je izpostavil, da je odločitev zdaj na strani Cinvena, ali se bodo strinjali s svojo prejšnjo ponudbo. Če Cinven sprejme navedene pogoje, bodo kupoprodajno pogodbo sestavili na naslednjem sestanku z upravo, potrditi pa jo bo moral še nadzorni svet. Pirc sestanek pričakuje v enem tednu.

Beri dalje...