Članek
Francija: Član Islamske države obglavil francoskega delavca
Objavljeno Jun 26, 2015

Domnevni član Islamske države naj bi na dvorišču tovarne blizu francoskega Grenobla obglavil človeka. Slišati naj bi bilo tudi eksplozije.

Obglavljeno truplo so po poročanju francoskih medijev našli na dvorišču plinarne Air Products pri Saint-Quentin-Fallavieru, glava naj bi bila nataknjena na ograji, na njo pa naj bi bilo pritrjeno sporočilo v arabščini. Poleg te smrtne žrve naj bi bilo v napadu še najmanj 10 poškodovanih. Na prizorišču so številni gasilci, reševalci in policisti, ki opravljajo preiskavo. 

Kot poroča Le Parisien je bilo v napadu izstreljenih nekaj nabojev, pri čemer naj bi bile den izmed napadalcev ubit. Po poročanju drugih medijev sta se najmanj dva moška z avtomobilom pripeljala na dvorišče tovarne, zatem naj bi bilo slišati več manjših eksplozij. 

Po svežih informacijah francoskih medijev so vsi zaposleni – v času napada naj bi bilo v tovarni okrog 40 delavcev – že na varnem. 

Po podatkih francoskih medijev je policija že prijela osumljenca za umor in napad na tovarno. Očividci poročajo, da naj bi domnevni napadalec s seboj nosil zastavo Islamske države. Šlo naj bi za 30-letnega moškega, znanca obveščevalnih služb, ki naj bi policiji že priznal, da je član Islamske države. Policija moškega še vedno zaslišuje.

Do napada je prišlo skoraj šest mesecev po pokolu novinarjev redakcije Charlie Hebdo sredi Pariza. Francija je v strahu, da se ne bi napadi vrstili. Predsednik Francois Hollande, ki naj bi popoldne sodeloval na zasedanju evropskih voditeljev v Bruslju, je svoje sodelovanje že odpovedal, vrača se v Francijo. 

Več sledi ...