Članek
Hrvaška bo od arbitraže odstopila
Objavljeno Jul 27, 2015

Prisluškovalna afera nedovoljenemu pogovoru slovenskega arbitra s predstavnico ministrstva se nadaljuje. Slovenija išče novega arbitra, Hrvati so se odločili, da bi od arbitražnega sporazuma enostransko odstopili.

Hrvaški premier Zoran Milanović je po sestanku s parlamentarnimi strankami pričakovano dejal, da bodo od arbitražnega sporazuma odstopili. O dokončni prekinitvi sporazuma naj bi na izredni seji v sredo oziroma četrtek odločal še sabor.

"Prišlo je do grobega kršenja dogovora, ne more biti drugače kot tako. Ne verjamem, da bi to slabo vplivalo na poslašanje slovensko-hrvaških odnosov, saj smo članica Evropske Unije. Prišlo je do resnega incidenta, moramo ven," je po kratkem sestanku dejal Milanović, ki pričakuje tako soglasno odločitev tudi v saboru, kjer bodo pravno podlago sprejemali z dvotretjinsko večino.

"Odstop ni mogoč!"

Na trditve slovenskega predsednika vlade Mira Cerarja, ki je dejal, da Hrvaška ne more enostransko odstopiti iz arbitražnega procesa, pa Milanović odgovarja, da lahko in tudi bo.

Beri dalje...