Članek
Resolucija o nacionalnem stanovanjskem programu: Država bi oddajala vaša stanovanja
Objavljeno Jul 30, 2015

Država bi v naslednjih desetih letih rada zagotovila predvsem več najemniških stanovanj. Obdavčili bi prazna stanovanja, zgradili dodatna najemniška stanovanja in uvedli javno službo, ki bi oddajala tudi zasebna stanovanja.

V skladu z resolucijo o nacionalnem stanovanjskem programu, ki jo je včeraj sprejela vlada, bi država tako že drugo leto v okviru Stanovanjskega sklada RS mladim in mladim družinam, ki imajo težave s pridobitvijo primernih stanovanj, oddajala stanovanja za ceno nekoliko nižje od tržne vrednosti. Stanovanje v velikosti 50 kvadratnih metrov bi država predvidoma oddala za 350 evrov, skupno s stroški za 525 evrov. 

Poleg nekaj več kot 20.000 najemnih stanovanj stanovanjskih skladov pa bi oddajali tudi stanovanja zasebnih lastnikov, ki bi jih srednjeročno ali dolgoročno obdobje predali v upravljanje javni službi za najemniško posredovanje. "Po izteku določenega časovnega obdobja bo lastnik prevzel stanovanje v dogovorjenem stanju ter prosto oseb in bremen," predvideva resolucija, ki je nastala pod vodstvom ministrice za okolje Irene Majcen.

Beri dalje...