Članek
Lahovnik: "Za Telekom ne vidim dobre prihodnosti"
Objavljeno Aug 04, 2015

Umik investitorja v primeu prodaje Telekoma ni nič kaj dober znak, pravi ekonomist in nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik, ki dodaja, da bi to lahko pomenilo tudi manj zanimanja pri drugih prodajah državnih podjetji.

Umik Cinvena je pričakovan zaključek, pritrjuje tudi ekonomist Matej Lahovnik, ki dodaja, da predvsem zato, ker je bilo s prodajo Telekoma toliko političnih zapletov, da so vsi resni investitorji že pred Cinvenom odstopili od ponudbe za nakup. Britanski sklad je bil tudi edini kupec, ki se je letos oddal ponudbo za nakup 72,75-odsotnega deleža.

"Tako ali tako pa je tudi britanski The Economist pred tedni investitorjem priporočal, naj se raje izogibajo Slovenije kot možne destinacije za vlaganja, predvsem zaradi različnih političnih zapletov in neprivlačnega poslovnega okolja," je jasen Lahovnik, ki umik potencialnega kupca, vidi kot še en vrh v tragikomediji prodaje Telekoma. Zapleti pri tem prodajnem postopku, pa naj ne bi prinašali tudi nič dobrega za načrtovane postopke prodaje preostalih državnih deležev.

Beri dalje...