Članek
Erjavec: Kaj imam jaz s tem, da je Abraham odstopil?
Objavljeno Aug 07, 2015

Po današnjem sestanku na zunanjem ministrstvu je minister Karl Erjavec povedal, da bo vlada odločitev glede imenovanja novega arbitra predvidoma sprejela v četrtek. Zanika pa odgovornost za odstop arbitra Ronnya Abrahama.

Zunanji minister Karel Erjavec na vprašanje, ali misli, da bi bi moral prevzeti odgovornost za odstop arbitra Ronnyja Abrahama, ki je odstopil le po tednu dni, odgovarja: "Kaj imam jaz s tem, da je odstopil. Jaz vam lahko zagotovim, da ga nisem prepričeval, da naj odstopi!" Erjavec tudi sicer ni želel odgovarjati, na vprašanja povezana z odstopom Abrahama. 

Obenem zanika, da bi se po odstopu arbitra potuhnil. "Ni res, da sem se zavil v molk, ampak smo s kabinetom predsednika vlade dogovorjeni, da le oni komentirajo zadeve z arbitražo. Glede na pritiske, pa sem se odločil, da po današnjem sestanku podam izjavo in odgovorim na vprašanja."

Novi arbiter v četrtek

Kot so navedli v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja in je potrdil tudi minister Erjavca bo vlada novega arbitra predvidoma imenovala v četrtek, pred tem pa bo tudi sestanek s predsedniki parlamentarnih strank. Zunanji minister od tem dopušča vse možnosti pri imenovanju arbitra, torej izbiro domačega ali tujega strokovnjaka, pa tudi, da dopustimo, da v 15 dneh imenujemo nikogar in slovenskega predstavnika nato izbere arbitražno sodišče v Haagu. 

Beri dalje...