Članek
Sedem veleposlanikov odpoklicanih, eden imenovan
Objavljeno Aug 17, 2015

Predsednik republike je danes odpoklical sedem veleposlanikov, na novo zaekrat imenoval le enega.

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so potrdili, da je predsednik danes podpisal odlok o  odpoklicu sedmih veleposlanikov. Predčasno bo po predlogu vlade odpoklicana le veleposlanica v Parizu Veronika Stabej, ki jo je zaradi razkritih zlorab službene kartice in domnevnih poneverb doletel predčasen odpoklic, drugim veleposlanikom pa bo potekel mandat.

  • Veronika Stabej: Poneverila pet tisoč evrov, vrniti jih mora le 618

  • Koga je predsednik republike na novo postavil za veleposlanika, pri predsedniku republike zaenkrat še molčijo in navajajo le, da bodo "iimenovanja v skladu z zakonom objavljena v Uradnem listu RS"

    Novi veleposlanik Kacin?

    Neuradno se me tistimi, ki bodo kmalu zasedli veleposlaniško mesto omenja tudi nekdanjega obrambnega ministra, poslanca in predsednika LDS ter evropskega poslanca Jelka Kacina. Ta naj bi zasedel mesto slovenskega predstavnika pri Organizaciji severnoatlantske pogodbe (Nato).

    Ministrstvo oziroma vlada sta pred časom sicer sestavila seznam novih veleposlanikov in novih generalnih konzulov, ki pa jih mora pred predsednikovim imenovanjem, zaslišati še pristojni državnozborski odbor. Ta je zaslišanja že opravil sredi aprila. Postopek imenovanj sicer vse do konca poteka za zaprtimi vrati.

Beri dalje...