Članek
Zadeva zoper Boška Šrota in Pivovarno Laško končana
Objavljeno Aug 31, 2015

Po desetih letih je ljubljansko okrožno sodišče ustavilo preiskavo zoper več fizičnih oseb in pravnih oseb. Sumili so jih kaznivih dejanj goljufije in sostorilstva.

Pivovarna Laško, ki je bila med obdolženci kaznivih dejanj, je danes sporočila, da je ljubljansko okrožno sodišče ustavilo preiskavo zoper štiri obdolžene osebe, med njimi nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, ki so jim očitali goljufijo pri nakupu delnic Mercatorja, in dve pravni osebi, med njimi tudi pivovarno, zaradi odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja.

Sklep sodišča sicer še ni pravnomočen. Na pojasnila sodišča, zakaj so preiskavo prekinili oziroma ali je zadeva po desetih letih zastarala, še čakamo.

Šrot in Bavčar naj bi kupovala pod ceno

Kaznivo dejanje naj bi leta 2005 v imenu Pivovarne Laško storil Šrot, ki je Laško kupilo 440.891 delnic Mercatorja oziroma 13,74-odstotni delež trgovca od paradržavnega sklada Slovenska odškodninska družba (SOD), po nižji ceni od tiste, ki bi jo Sod najverjetneje lahko iztržili. Sod je takrat vodil Marko Pogačnik.

Beri dalje...