Članek
Prvo leto Cerarjeve vlade: Bolj kot reforme so leto zaznamovale menjave
Objavljeno Sep 10, 2015

Zdravstvene, davčne ali reforme trga dela v prvem letu vlade nismo dočakali. A Cerarjeva vlada je v nečem rekordna - številu menjav ministrov.

Pred naslednjim tednom, ko bo vlada Mira Cerarja obeležila prvo leto, ministri na novinarskih konferencah predstavljajo svoje dosežke. Od manjše brezposelnosti, še vedno "nujnega" varčevanja, pa do novega kazenskega zakonika. A namesto resnega načrta nam je vlada doslej postregla bolj kot ne z načrtom in zahtevami iz Bruslja. To se kaže na primeru obračunavanja z monopolnimi kolektivnimi organizacijami za začito avtorskih pravic, pa pri urejanju spletnih lekarn, urejanja razmer v zaporih pa tudi privatizacije.

Prvo leto si bomo tako namesto po resnih reformah zapomnili po ogromnem številu menjav znotraj njegove vladne ekipe. Izmed začetne šestnajsterice je eno leto na svojem mestu zaključilo le 12 ministrov. Kot najtežavnejša pa sta se za Cerarjevo stranko, ki je nastopila brez pravega zaledja kadrov, izkazala šolski in gospodarski resor, ki pripadata Stranki modernega centra.

Ogromno število menjav

Z izjavo v stilu  "nisem kriv in to bom tudi dokazal“ je odstopil gospodarski minister Jožef Petrovič, ki naj bi bil kriv kartelnega dogovarjanja, v času ko je vodil DZS. Seveda, tega ni dokazal. Že kot kandidat za ministra je zaradi slabega zdravja odstopilGojko Koprivc, šele nato pa so Cerarjevi za vstop v politiko prepričali Zdravka Počivalška

Beri dalje...