Članek
Ministrstvo spet napoveduje vojno fiktivnim vpisom
Objavljeno Sep 14, 2015

Po spremembah na visokošolskem področju zdaj ministrstvo napoveduje tudi novosti pri izrednem poklicnem in strokovnem izobraževanju. Preprečile naj bi fiktivne vpise.

Kje in kako do statusa," sta v tem mescu pogosti vprašanj med tistimi, ki bodo z oktobrom ob status študenta, pa si želijo oziroma so si prisiljeni zagotoviti zdravstveno zavarovanje po starših oziroma študentskega dela. Ker je ministrstvo omejilo čas študija, zdaj v večini iščejo možnosti vpisa - ne da bi zares izobraževali - na srednješolskih izobraževanjih za odrasle.

Na ministrstvu za izobraževanje, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, priznavajo, da so s problemom seznanjeni in mu že v kratkem napovedujejo vojno. Spremenili naj bi Navodila o prilagajanju izrednega poklicnega in strokovnega izobraževanja, "kar bo po njihovi oceni zmanjšalo fiktivni vpis".

"Gre za pomemben predpis, v katerem, izhajajoč iz 64. člena Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju, država določi minimalni standard kakovosti prilagajanja izrednega poklicnega in strokovnega izobraževanja," nadaljujejo na ministrstvu, a ker gradivo sprememb še ni dokončno pripravljeno in potrjeno, o spremembah še molčijo.   

Šole bi lahko že zdaj izpisovale

Beri dalje...