Članek
ŠOUL odprl vrata "študentskega kampusa" v Ljubljani
Objavljeno Oct 01, 2015

Študentska organizacija v Ljubljani je danes odprla nekakšen študentski kampus, na katerem si študentom želijo ponuditi vse, kar zraven študija potrebujejo.

"Na kampusu bodo že v oktobru začeli delovati picerija s kavarno, poslovalnica zavarovalnice, diskontna trgovina z najugodnejšimi cenami, poslovalnica turistične agencije, info točka ŠOU v Ljubljani, prostori študentskih klubov in študentski servis," je ob predstavitvi kampusa navedel Bojan Kurež, direktor Socialnega inkubatorja Študentski kampus. Kot pravijo na ljubljanski študentski organizaciji, si s kampusom na enem zaokroženem mestu v varnem in strpnem okolju želijo študentom ponuditi vse, kar zraven študija potrebujejo.

Še pa vedno ni znano, kaj naj se bo zgodilo s športnimi objekti in študentskimi sobami, ki so jih ob začetku 1,8 milijonov vrednega projekta obljubljali študentski funkcionarji. Zaenkrat ŠOU v Ljubljani tudi še ni pridobil dovoljenja za spremembo namembnosti prostora, kjer je v prihodnosti predvidena železniška proga. "Tukaj proge še dolgo ne bo," je na očitke o nesmoternosti izbire zemljišča odgovoril direktor ŠOU v Ljubljani Andrej Klasinc, ki tudi zatrjuje, da popolnoma stoji za izbiro zemljišča.

ŠOUL za prostor kampusa plačal štirikrat več kot prejšnji kupec

Beri dalje...