Članek
Islamska država s smrtjo grozi Putinu
Objavljeno Oct 02, 2015

Rusija je objavila posnetke, ki naj bi prikazovali bombandiranje sedeža Islamske države in njihovega kampa za treniranje vojakov. Kot sporoča uradni Kremelj, naj bi napadi trajali vsaj štiri mesece.

Turčija in njeni partnerji v koaliciji v boju zoper ekstremiste Islamske države je medtem izrazila globoko zaskrbljenost zaradi zračnih napadov, ki jih usmerja Moskva. V skupni izjavi, ki so jo podprle ZDA, Velika Britanija, Francija, Nemčija in arabske države Perzijskega zaliva, Turčija izpostavlja, da ruski napadi vodijo v poglobitev nemirov v Siriji in da bodo ekstremizem Islamske države le poglobili.

Zaskrbljeni smo zaradi ruskih napadov v Siriji, predvsem zaradi napadov vojaškega letalstva, v katerih je prišlo do žrtev med civilnim prebivalstvom,” je zapisano v izjavi.

Napadi do štiri mesece

Rusija medtem drugi dan posredovanja svojega letalstva v Siriji ne pokaže nobene namere, da ne bi sledila začrtanim ciljem. Predstavnik ruske Dume za zunanje zadeve Aleksej Puškov je napovedal, da bodo ruski zračni napadi v Siriji trajali tri do štiri mesecev. Na vprašanje, ali bodo napade okrepili, je odgovoril pritrdilno.

Zanikal je tudi obtožbe zahodnih držav, da Rusija ne bombandira položaje Islamske države, pač pa območja, ki ga zasedajo predstavniki opozicije sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu. Poudaril je, da napadajo položaje Islamske države, ki so najbližje Damasku. "Najprej moramo eliminirati oz. nevtralizirati IS, šele nato bomo lahko urejali naprej razmere v Siriji," je zatrdil.

Smrt Putinu!

Najboljši dokaz, da so ruske bombe vendarle uspele doseči tarče Islamske države je sporočilo slednje, ki je uperjeno Moskvi in Putinu. Na fotografiji sporočila je uničeni Rdeči trg v Moskvi, v pripisu pa je zapisano: Smrt Putinu! Prihajamo kmalu!

Beri dalje...