Članek
Prvi izmed medijev v sklopu Nova24 že oddaja
Objavljeno Oct 12, 2015

Prvi izmed medijev, ki bodo delovali pod imenom Nova24 - projektom, ki ga podpira tudi stranka SDS - že oddaja. Stari radio spreminja ime v Novi radio.

Radio, ki deluje na frekvencah radia Dur oziroma Starega Radia Sama Glavana, že oddaja. "Stari radio je predhodnik radijskega programaNovi radio dela Nove medijske hiše," je tako na spletni strani zapisal Glavan. Kot vse kaže sicer uradno preimenovanje še poteka, a Glavan na spletni strani med stiki oziroma izdajatelji že navaja podjetje Nova hiša, d. o. o., kjer je med 24 družbeniki podjetja udeležen tudi prvi mož SDS Janez Janša, vidni član SDS Franc Cukjati, vodja Odbora 2014 Aleš Primc in tudi odvetnik Franci Matoz.

Še ta teden, 15. oktobra, pa naj bi začel delovati tudi portal NovaTV24, ki ga bo prav tako izdajalo podjetje Nova hiša. Kot izhaja iz razvida medijev bo na radiu urednikoval Uroš Novak, portal pa bo vodil Uroš Urbanija. Na obeh medijih pa še iščejo novinarje. Vprašanja, koliko zaposlitev načrtujejo in ustvarjanje kakšnih vsebin načrtujejo, smo naslovili tudi na obe uredništvi. Odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejmemo.

Drugo medijsko podjetje pod okriljem SDS NovaTV24.si, ki naj bi decembra začelo z oddajanjem televizijskega programa, pa bo v ponedeljek začelo s prodajo 30.000 delnic po ceni 100 evrov. Prodaja delnic bo trajala 40 dni, zadnji dan vpisa pa je 27. november.

Beri dalje...