Članek
Risbe za spletno stran Biodiversity
Objavljeno Apr 16, 2021

V začetku meseca decembra 2020 sem na FB odprl skupino Biodiversity. V odprti skupini se objavljajo fotografije, videi in prispevki na temo biotske raznovrstnosti.

Biotska raznovrstnost, tudi biološka raznovrstnost ali s tujko biodiverziteta, je stopnja raznolikosti vseh oblik življenja v nekem okolju, bodisi ekosistemu, biomu ali celotni Zemlji. Biotska raznovrstnost se nanaša na vrste, njihove genetske lastnosti in ekosisteme.

Zanimive objave v skupini neprestano privabljajo nove sledilce, med katerimi je kar lepo število fotografov divjih živali iz Slovenije in tujine.


							Odziv me je vzpodbudil, da sem začel pripravljati novo spletno stran, ki bo aktivna v kratkem. Spletna stran bo ponujala informacije o biodiverziteti, biologiji in taksonomiji ter nudila orodja za sistemizacijo živali in rastlin.

Trenutno pripravljam serijo risb radirank, ki bodo služile kot ikone za spletne povezave v posameznih delih sveta: Arktika, Europa, Srednji Vzhod, Afrika, Azija, Australija&Oceanija, Severna Amerika, Centralna Amerika & Karibi, Juzna Amerika ter Antarktika.


							
							 
							
							
							 

 Risbe za Biodiversity/Drawings for Biodiversity

FB skupina Biodiversity