Vprašanje o udeležbi v protizakonitem soočenju na Planet TV

Objavil/a Blaž Babič, dne 2017-10-04 ob 13:37:56

Spoštovani predsedniški kandidati in kandidatke,

predstavljajte si, da bi Slovenija na evropskem košarkarskem tekmovanju zmagala s pomočjo goljufivih sodnikov. Verjetno bi jih le malo ob tem čutilo zadovoljstvo. Sedaj pa zamenjajmo sodnike z mediji in si predstavljajte, da bi nekdo izmed Vas zmagal v tekmi za Predsednika/Predsednico Republike Slovenije, pri čemer bi vsi vedeli, da so bili mediji pristranski in še več, da so v volilni kampanji delovali protizakonito in neustavno.

Danes ob 21:15 Vas je sedem od devetih vabljenih na soočenje k podjetju Antenna TV SL, televizijska dejavnost, d.o.o.

Kolofon povezuje Planet TV s podjetjem SiOL d.o.o. (TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o.), odgovorni urednik je namreč ista oseba, Blaž Jarc.

Problem - zakonski in ustavni - je v tem, da sta obe podjetji v lasti državnega podjetja Telekom d.d. O odstotkih lastništva v podjetju Antenna TV SL, d.o.o. se sicer širijo takšne in drugačne govorice, na erar.si in v drugih spletnih bazah podatkov pa konkretnih številk ni zlahka najti. Zato si pomagajmo z novinarskimi članki:

Telekom Slovenije je postal 66-odstotni lastnik družbe Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV. Do lastništva je Telekom prišel s prevzemom deleža svoje hčerinske družbe TSmedia ter z dokapitalizacijo.

Tudi če bi bilo "državno" oziroma "javno" lastništvo v podjetju Antenna TV SL d.o.o., katero predvaja televizijski program Planet TV, omejeno na "manjšinski javni" delež, bi to še vedno pomenilo, da je država Republika Slovenija v podjetju prisotna z določenim vplivom. Vplivom in temu ustrezno družbeno odgovornostjo. Najmanj, kar bi torej od takih podjetij pričakovali je, da upoštevajo in spoštujejo zakonodajo države, ki je njihov lastnik, predvsem pa Ustavo, ki nalaga prepoved diskriminacije (enakost pred zakonom - 14. člen)!

Volilna zakonodaja je glede predstavljanja kandidatk in kandidatov izredno jasna - terja enakopravnost.

3. odstavek 6. člena ZVRK:

"Izdajatelji drugih tiskanih in elektronskih medijev v neposredni ali posredni večinski javni lasti (RTV SLO, STA, SiOL, Antenna TV SL) morajo ... s pravili iz prvega odstavka tega člena zagotoviti enakopravnost organizatorjem volilne kampanje".

Problem ekipe Planet TV je v tem, da se še vedno dobesedno pretvarjajo, češ da so zasebno podjetje in so temu primerno (1. odstavek 6. člena ZVRK) tudi napisali svoja pravila:

"Televizija Planet TV bo dogajanje, dejavnosti in mnenja pred volitvami predsednika republike spremljala in javnost obveščala v skladu s svojo uredniško politiko ter v skladu z novinarskimi standardi in etiko. Dogajanje, dejavnosti in mnenja, povezana z volitvami, bomo javnosti predstavljali objektivno in uravnoteženo."

Spoštovani, uravnoteženost se ugotavlja naknadno (post-festum), enakopravnost mora biti znana vnaprej. To je tudi bistvo pravne države - predvidljivost, jasna pravila za naprej!

Še vedno smo na začetku predsedniške tekme. Vsak od kandidatov ima - v povprečju - izhodiščnih 11% potencialnih glasov. Ali boste s svojimi dejanji pokazali javnosti, da ste za svoje "boljše delovno mesto" pripravljeni že sedaj, v volilni kampanji, žrtvovati kandidate, ki vsaj računsko predstavljajo 22% vseh volilk in volilcev?

Časa za pravilno odločitev je malo, vendar sem sam na to - kolikor sem mogel - sam ali v navezi jasno opozarjal že vsaj od "družinskega zakonika", decembra 2015.

To obvestilo bo poslano medijem, predvsem pa kot napoved morebitne kršitve volilne in medijske zakonodaje na dva inšpektorata (MNZ in MK), pa tudi na Tožilstvo, ki od leta 2015 svoje naloge ni opravilo.

Lep pozdrav,

Blaž Babič, Ljubljana

----------------------------------------

Nekaj pomembnih povezav:

- Andrej Šiško o kazenski ovadbi zaradi soočenja na RTV
- Ovadba zoper novinarke TV SLO, december 2015
- Pritožba na ESČP - kršitve 6. člena Konvencije in 3. člena Protokola
- RTV SLO ponovno krši volilno zakonodajo (3. odstavek 6. člena ZVRK)
- RTV SLO, STA in Siol kršijo ZVRK => referendum o 2. tiru je neustaven
- ZIUGDT mora pasti
- Pobuda za oceno ustavnosti ZIUGDT
- Kandidatov je devet, državno/javno podjetje je TV Planet

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
5
Blaž Babič
0
Oct 05, 2017
http://www.topnews.si/2017/10/05/soocenje-predsedniskih-kandidatov-na-planet-tv-diletantizem-in-egotrip-slovenskih-mainstreem-medijev-ki-jim-ni-jasno-kaj-je-sploh-soocenje/

Soočenje predsedniških kandidatov na Planet TV – diletantizem in egotrip slovenskih &#

Sinočnje soočenje predsedniških kandidatov na Planet TV je bilo čista farsa. Bili smo priče še enemu, v nizu napovedanih
#5
Blaž Babič
0
Oct 05, 2017
http://www.slovenec.org/2017/10/05/planet-tv-z-izlocanjem-predsedniskih-kandidatov-igra-boga-javnost-ogorcena/#comment-12211

Planet TV z izločanjem predsedniških kandidatov igra boga. Javnost ogorčena! | Slovenec

Poznate nadaljevanko »Once upon a time«, kjer so vse pravljice zmešane v en velik kaos. Nekako tako potekajo tokratne pr
#4
Blaž Babič
0
Oct 05, 2017
https://www.domovina.je/po-prvem-tv-soocenju-ne-predsedniskih7-temvec-predsedniskih61/

Po prvem TV soočenju: ne predsedniških 7, temveč predsedniških 6+1 | Domovina

Soočenje predsedniških kandidatov na slovenskih televizijah je sinoči odprl Planet TV. S tem, da so pohiteli, so si zago
#3
Blaž Babič
0
Oct 05, 2017
Spoštovani!

Pisarna varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev je prejela vaše sporočilo. Obveščamo vas, da je varuhinja notranji avtonomni institut Radiotelevizije Slovenija in da obravnava programske vsebine, ki so bile objavljene v programih Radiotelevizije Slovenija. V skladu s Pravilnikom o delovanju varuha pravic gledalcev in poslušalcev, varuhinja vašega sporočila ne bo obravnavala.

Lepo vas pozdravljamo,

Anja Nab Huš
Pisarna varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev
RTV Slovenija
1 475 4700
www.rtvslo.si/varuh
#2
Blaž Babič
2
Oct 04, 2017

-------- Forwarded Message --------
Subject: Re: Vprašanje o udeležbi v protizakonitem soočenju na Planet TV
Date: Wed, 4 Oct 2017 14:03:06 +0200
From: gp.irskm@gov.si
Reply-To: gp.irskm@gov.si
To: Blaž Babič


Spoštovani,

prejeli smo vašo prijavo na katero vam bomo odgovorili oziroma vzeli v obravnavo v najkrajšem možnem času.

Lep pozdrav,

Inšpektorat RS za kulturo in medije
#1
Blaž Babič
Blaž Babič
Objavil/a 2017-10-04 13:37:56 (Oct 04, 2017)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Prvi odgovori UKOM-a
Vprašanja/pobude UKOM-u, 2020-06-04
Pogovor z Alešem Erneclom, 4. maj 2020
Ustavno sodišče podaljšuje neustavnost volitev in referendumov
Ne joči Peter, oziroma ali je (korona) omejevanje gibanja v Sloveniji res protiustavno?
Korona 2020 = konec neposredne demokracije
NVO-ji in sodniki na ESČP: potreba po razjasnitvi
Verodostojnost Evropskega sodišča za človekove pravice je uničena po razkritjih povezav med sodniki in Sorosem
V Sloveniji ni demokracije, DOKAZI
Majda in Mojca - dva odgovora na nadaljevanko (21. del)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ZRLI
(3)
ZVRK
(3)
Siol
(2)
OPS
(2)
nlb
(2)
sta
(2)
OVSE
(1)
OSCE
(1)
MOL
(1)
ZSi
(1)
delo
(1)
ZVDZ
(1)
ZVPR
(1)
CETA
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj